in

Bayern bolji od PSG-a, Milan u četvrtfinalu nakon više od decenije

Bayern bolji od PSG-a, Milan u četvrtfinalu nakon više od decenije
Slatka-Tajna.Eu
Bayern bolji od PSG-a, Milan u četvrtfinalu nakon više od decenije

Fudbaleri Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka, nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala savladali PSG-a rezultatom 1:0.

Nakon što su u prvom susretu Bavarci slavili sa 1:0 u Parizu, večeras su Parižane pobijedili istim rezultatom.

U prvom poluvremenu na prvu priliku morali smo čekati do 31. minute kada je Musiala šutao, a Donnarumma odbranio. Samo šest minuta kasnije najbolju priliku za gol imao je i PSG. Sommer je napravio strašnu grešku, izgubio loptu, ali je De Ligt spasio svog golmana sramote nakon udarca Vitinhe.

Gol odluke na kraju postigao je Chupo-Moting u 61. minutu na asistenciju Goretzke nakon greške koju je napravio Marco Verratti.

Samo pet minuta nakon toga Sergio Ramos je imao priliku da izjednači, ali je Sommer ovaj put bio siguran. Isti igrač mogao je u 82. minuti ponovo izjednačiti za Parižane nakon ubačaja Messija, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.

Fudbaleri PSG-a u posljednjim minutama opsjedali su gol protivnika, ali je Bayern taj koji je pogodio iz kontranapada. Igrao se 94. minut a tačku na “i” stavio je Serge Gnabry za konačnih 2:0.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Milan izbacio Tottenhama

Fudbaleri Milana također su izborili nastup u četvrtfinalu Lige prvaka nakon što su remijem bez golova izbacili engleski Tottenham. Milan se branio većim dijelom utakmice, ali ekipa Antonija Contea nije uspijevala da stvori dovoljno šansi koliko ih je mogla odagnati odbrana Milana, a Mike Maignan bio je nepremostiva prepreka za Pijetlove.

Milanu je posao olakšao fudbaler Tottenhama Romero, koji je zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu u 77. minuti.

U posljednjim minutama utakmice Kane je mogao nakon prekida vratiti sve na početak, ali njegov udarac odbranio je Maignan,  a samo 30 sekundi kasnije Origi je za Milan pogodio stativu.

Ispostavilo se da se trenutak odluke u ovoj utakmici bio 7. minut prvog meča, kada je Brahim Diaz pogodio za jedini pogodak koji je Milanezima obezbijedio prolazak dalje. Rossoneri su tako izborili četvrtfinale Lige prvaka prvi put nakon sezone 2011/12, kada je ih je izbacila Barcelona za koju je tada igrao Leo Messi.

REUTERS/Toby Melville

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ove sobne biljke mogu preživjeti u prostorijama bez svjetla

Ove sobne biljke mogu preživjeti u prostorijama bez svjetla

Škole za koje Turska tvrdi da su povezane sa Gulenom duguju BiH pola miliona eura

Škole za koje Turska tvrdi da su povezane sa Gulenom duguju BiH pola miliona eura