in

Sarajevski derbi “na strani”: Sarajevo i Željo u Zenici jure kontinuitet pobjeda

Sarajevski derbi “na strani”: Sarajevo i Željo u Zenici jure kontinuitet pobjeda
Slatka-Tajna.Eu
Sarajevski derbi “na strani”: Sarajevo i Željo u Zenici jure kontinuitet pobjeda

Sarajevo i Željezničar danas sa početkom u 13 sati igrat će 148. gradski derbi u okviru 18. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine. U tuđem gradu.

Zbog nemogućnosti igranja na novoj travnatoj podlozi stadiona Asim Ferhatović – Hase, koja još nije spremna za korištenje zbog velikog kašnjenja u radovima, vječni rivali će odmjeriti snage u Trening Centru N/FS BiH.

Bit će to prvi međusobni duel koji će Sarajevo i Željezničar igrati na tom terenu, iako ne prvi put da će snage odmjeriti u Zenici. Prvi put su ova dva tima u Zenici igrali 1994. godine u trećem kolu državnog prvenstva RBiH, a ta utakmica završena je bez pobjednika 1:1.

U prethodnih 147 derbija, Željezničar je slavio 46 puta, dok Sarajevo ima 44 pobjede. Neriješeno je bilo 57 puta.

N1 / F.Z.

Obje ekipe u ovom susretu, osim tri boda, pobjedom bi dobile mnogo. Nakon poraza od Zrinjskog, te pobjede u Širokom Brijegu, fudbaleri Sarajeva bi stekli dodatno samopouzdanje i kontinuitet dobrih rezultata, a pritisak na trenera Varešanovića vjerovatno bi bio uveliko smanjen nakon protesta navijačke skupine “Horde Zla” protiv izbora novog trenera i dijela uprave kluba.

Željezničar također traga za kontinuitetom. Nakon zasluženog poraza od Igmana i minimalne pobjede nad Slobodom, izabranici Edisa Mulalića pobjedom bi zadržali priključak za trećim mjestom, posljednjim koje vodi u kvalifikacije za evropska takmičenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Varešanović je u prva dva meča na kormilu Sarajeva mnogo mijenjao u prvim postavama svog tima, što iz nužde zbog nekoliko rovitih igrača, što iz strateških razloga, ali Bordo tim će meč sa Plavima biti gotovo kompletan. S druge strane, Edis Mulalić ima razloga za zadovoljstvo jer sa ekipom treniraju Semir Štilić i Armin Hodžić, koji su ranije doživjeli povrede.

F.Z. / N1

Sutrašnji meč će suditi glavni sudija Admir Musić, sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem.

Utakmica počinje u 13 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kardiolog upozorio na najgore priloge iz restorana brze hrane

Kardiolog upozorio na najgore priloge iz restorana brze hrane

Provale voditelja iz dijaspore

Provale voditelja iz dijaspore