in

Mjesečeva dijeta – topi masne naslage i detoksuje tijelo

Mjesečeva dijeta – topi masne naslage i detoksuje tijelo
Slatka-Tajna.Eu

Mjesečeva dijeta je odličan način da očistite organizam od svih toksina, ali i da izgubite 2 do 3 kilograma za 24 h. Još bolji rezultati če biti ako budete uveli i neku fizičku akitvnost, jer će ona pospješiti proces detoksikacije i ubrzati metabolizam.

Pun Mjesec se dešava upravo danas, te je idealno vrijeme da se posvetite sebi – svom umu i telu.

Ovo je vrijeme kada je briga o sebi najvažnija. Što se više možemo brinuti o vlastitim potrebama, to ćemo se više kretati u skladu sa punim Mjesecom, piše Stil.

Šta je mjesečeva dijeta?

Glavno pravilo mjesečne dijete je post u periodu kad je mjesec mlad. Preporučen je post u trajanju od 24 sata. Dakle kada počinje mlad Mjesec počinje i dijeta, tj. gladovanje u trajanju od 24 sata. Pored osnovne verzije dijete mjesečevih mijena postoje još dvije varijacije ove dijete, međutim, koju god verziju da praktikujete, dnevno možete da skinete do 2 kilograma.

Mlad Mjesec: Najpopularnija verzija ove dijete. Posti se na vodi 24 sata samo na dan kada je mlad mjesec.

Pun Mjesec: Posti se na vodi 24 sata samo na dan kada je pun mesec.

Mlad i pun Mjesec: Posti se na vodi 24 sata samo na dane kada je pun i mlad mjesec.

Tokom trajanja dijete dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti na dan posta. Preporučuje se obična voda, a kao zamjena može poslužiti i čaj (bez šećera). A preporučljivo je fizička aktivnost poput šetnje ili brzog hoda.

Šta da radite ako ne možete da izdržite takav režim?

Dozvoljeno je, ako vas baš uhvati kriza, da u post uključite i svježe cijeđen sok od voća ili/i povrća, ali bez šećera i aditiva. Od napitaka su striktno zabranjeni alkohol i mlijeko, a količina tečnosti koju treba da unesete je, zavisno od vaše tjelesne konstitucije, 3 i 4 litra.

Koliko traje ovakva vrsta dijete?

Započinjete je u momentu kada Mjesec prelazi u novu fazu, odnosno kad počinje da bude mlad i traje 24h. Kako spriječiti pojavu jo-jo efekta?

Nepisano je pravilo da brz gubitak kilograma znači i njihovo još brže vraćanje, a možda i dodatno gojenje. Kako ne biste došli u takvu situaciju, poželjno je da poslije posta od 24h nastavite da se hranite zdravo i da ne pretjerujete kada je količina u pitanju.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Žene prosvjeduju za svoja prava, ugrožena u cijelom svijetu

Žene prosvjeduju za svoja prava, ugrožena u cijelom svijetu

Udruženje poslodavaca insistira: Usvojiti zakon koji radnicima omogućava povećanje primanja do 400KM

Udruženje poslodavaca insistira: Usvojiti zakon koji radnicima omogućava povećanje primanja do 400KM