in

LP: Chelsea slomio otpor Borussije, petarda Benfice Bruggeu

LP: Chelsea slomio otpor Borussije, petarda Benfice Bruggeu
Slatka-Tajna.Eu
LP: Chelsea slomio otpor Borussije, petarda Benfice Bruggeu

Fudbaleri Chelseaja savladali su Borussiju iz Dortmunda rezultatom 2:0 u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka u fudbalu i plasirali se u četvrtfinale.

Chelsea je u prvih deset minuta pokazao da želi definitivno izaći iz rezultatske krize i napao je gol protivnika. U 6. minuti dobru priliku imao je Joao Felix , ali je Meyer bio na mjestu.

Fudbaleri Borussije shvatili su da ne mogu igrati defanzivno protiv tehnički jačeg protivnika, te su sredinom poluvremena preuzeli inicijativu. reus je imao šansu u 17. minutu iz slobodnog udarca, ali je Kepa bio dobro postavljen i odbranio je njegov udarac.

Chelsea je vrlo dobro držao teren i vršio pressing na protivnika i stvarao je kvalitetnije šanse. Kai Havertz je u 28. minuti imao do tada najbolju šansu nakon gužve u šesnaestercu. Havertz je došao do lopte, šutirao, ali je pogodio stativu. Isti igrač je u 38. minuti postigao i pogodak, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda u kojem se prethodno našao Sterling.

Ipak, spasa nije bilo dva minuta prije kraja poluvremena. Sterling je primio dobar pas od jednog od svojih saigrača, namjestio se i sjajnim šutem matirao Meyera. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Reuters/Peter Cziborra

Chelsea se u drugom poluvremenu nije zadovoljio minimalnim vodstvom, s obzirom da je Dortmund taj koji je u prvom meču slavio sa 1:0, već su plavi krenuli po još jedan pogodak. I najbolju priliku su dobili nakon što je sudija Danny Makkelie pregledao VAR i dodijelio jedanaesterac Chelseaju, a siguran izvođač sa bijele tačke bio je Kai Havertz. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Nakon drugog gola Chelseaja, Dortmund je morao krenuti naprijed kako bi ostao u igri, a Chelsea se drage volje povukao i čekao šansu za treći gol iz kontranapada.

Napadi Milionera bili su jalovi i nisu ozbiljnije prijetili odbrani Chelseaja. Najbolju šansu imao je Bellingham koji je glavom šutirao nakon centaršuta sa desne strane, ali je lopta otišla iznad gola i nije zabrinula Arrizabalagu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon šest minuta nadoknade sudija Makkelie je odsvirao kraj meča na Stamford Bridgeu, a Chelsea je ukupnim rezultatom 2:1 ovjerio kartu za četvrtfinale Lige prvaka.

Benfica pregazila Brugge

U drugoj utakmici na programu večeras, Benfica je razmontirala slabašni Club Brugge rezultatom 5:1.

Golove su u prvom poluvremenu postizali Rafa Silva u 38. i Goncalo Ramos u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

U drugom dijelu nastavili su Portugalci sa dominacijom na terenu. Ramos je svoj drugi pogodak postigao u 57. minuti, Joao Mario je bio precizan u 71., a Neres je završio posao u 77. minuti.

REUTERS/Pedro Nunes

Do kraja je Brugge preko Meijera uspio samo postići počasni pogodak za konačnih 5:1.

Benfica je tako ukupnim rezultatom 7:1 iz dva meča prošla u četvrtfinale Lige prvaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TURSKA ODUSTAJE OD KUPOVINE AVIONA F16: Kineski lovci J-10C moguća su zamjena za modernizaciju flote

TURSKA ODUSTAJE OD KUPOVINE AVIONA F16: Kineski lovci J-10C moguća su zamjena za modernizaciju flote

AWW New Funny Videos 2022 😂 Cutest People Doing Funny Things 😺😍 Part 25

AWW New Funny Videos 2022 😂 Cutest People Doing Funny Things 😺😍 Part 25