in

Promjene koje donosi svakodnevno konzumiranje meda: Bolja memorija, blaži mamurluk, čišća koža

Promjene koje donosi svakodnevno konzumiranje meda: Bolja memorija, blaži mamurluk, čišća koža
Slatka-Tajna.Eu

Med nije samo prehrambeni proizvod nego vrijedni sastojak u službi dobrog zdravlja. Mnogi ga nazivaju čarobnim proizvodom prirode, a svakodnevna konzumacija meda pomaže nam od glave do pete.

Ako svaki dan pojedete kašiku meda, ubrzo ćete shvatiti njegove blagodati i razumjeti mukotrpni rad pčela.
Tradicionalna medicina opisuje med kao alternativni lijek za razna zdravstvena stanja – od zacjeljivanja rana do kroničnih bolesti.
U nastavku pročitajte što se događa u vašem tijelu ako svaki dan pojedete kašiku meda.

Gubitak kilograma
U dijetama obično izbjegavamo slatko, a med je tu slatka iznimka. Dok su rafinirani šećeri izvor praznih kalorija koje nam nikako ne pomažu kod gubitka kilograma, med čini upravo suprotno jer je prepun vitamina i minerala.
Ako konzumirate puno šećera i zamijenite ga medom, brzo ćete vidjeti razliku. Kašiku meda stavite u toplu vodu i popijte ujutro na prazan želudac. Omiljen je dodatak čaju, a sve više ljudi stavlja ga i u kafu.

 

Čišća koža
Med je izvrstan antioksidans, što znači da će njegova redovita konzumacija očistiti vaše tijelo od raznih toksina. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje vaše kože.
Aminokiseline u medu podupiru obnovu i popravak tkiva kako bi temelj ispod kože ostao punašan i jak. Osim toga, med sadrži melatonin, koji pomaže da bolje spavamo, a san je ključan za održavanje zdravog izgleda kože, napisao je nutricionist David Wolf u svojoj knjizi The Beauty Diet.

Kvalitetniji san
Med povećava nivo inzulina u krvi, koji potom oslobađa serotonin. Serotonin se dalje transformira u melatonin, hormon koji potiče kvalitetan san.

Manje stresa
Med pomaže u smirivanju živaca i ublažavanju umora, koje su posljedica Glukoza sadržana u medu neophodna je za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, što pridonosi opuštanju i ublažavanju simptoma tjeskobe.

 

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bolja probava
Med je jak antiseptik, pa se preporučuje pojesti kašiku meda na prazan želudac. Taj jednostavni ritual pomaže u prevenciji raznih bolesti povezanih s probavnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz želudac, uništava klice i zacjeljuje male ranice na sluznici.

Jače srce
Istraživanja pokazuju da antioksidansi sadržani u medu mogu spriječiti sužavanje arterija. Ovisno o mjestu nastanka, suženje može dovesti do zatajenja srca, pogoršanja pamćenja ili glavobolje.

Bolja memorija
Istraživanja su pokazala da ono što jedemo utječe na našu sposobnost pamćenja i vjerojatnost razvoja demencije kasnije u životu. Holesterol je negativac koji loše utječe na naš mozak, a med pomaže u snižavanju (LDL) kolesterola ako se redovito konzumira. Također, visoke razine LDL-a mogu dovesti i do moždanog udara pa bismo med trebali uvrstiti u svoju zdravu rutinu.

Blaži mamurluk
Zahvaljujući fruktozi med pomaže u sagorijevanju alkohola. Najbolje bi ga bilo kombinirati s namirnicama koje smiruju želudac, primjerice đumbirom, ili bananama, koje su pune kalija i magnezija – mineralima koji su nam potrebni kad pretjeramo s alkoholom.
Kako biste primijetili rezultate, med treba konzumirati svakodnevno barem šest mjeseci do godinu dana. Nakon tog perioda svakodnevna konzumacija će postati navika, koja će bitno popraviti vaše zdravlje.

Izvor: zadovoljna.hr

(S.B.)

The post Promjene koje donosi svakodnevno konzumiranje meda: Bolja memorija, blaži mamurluk, čišća koža appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SREĆA SPASILA GRAĐANE OD TRAGEDIJE: Objavljujemo snimak urušavanja zgrade električne centrale na Marijin Dvoru (FOTO/VIDEO)

SREĆA SPASILA GRAĐANE OD TRAGEDIJE: Objavljujemo snimak urušavanja zgrade električne centrale na Marijin Dvoru (FOTO/VIDEO)

Turska i Sirija mjesec dana nakon katastrofalnih potresa

Turska i Sirija mjesec dana nakon katastrofalnih potresa