in

“Najjači” oglas za posao u regiji: Uslov – da se poznaje barem 12-15 slova

“Najjači” oglas za posao u regiji: Uslov – da se poznaje barem 12-15 slova
Slatka-Tajna.Eu
“Najjači” oglas za posao u regiji: Uslov – da se poznaje barem 12-15 slova

Oglas za posao u jednoj piceriji u Zemunu u kojem se traži „pomoćnik pomoćnikovoga pomoćnika kuhara“ dijeli se mrežama kao da je šala, ali poslodavac moli da „oglas shvatite ozbiljno“. To jeste malo teže kad se pogledaju istaknuti zahtjevi, uslovi rada i dužnosti budućeg zaposlenog za platu od 50.000 do 99.999 dinara (836 – 1.673 KM).

Naime, zahtjevi zvuče prilično skromno, za početak je važno „da bude normalna osoba“.

„Ako kojim slučajem ima psihičkih problema, bilo bi poželjno da posjeduje dokumentaciju o historiji bolesti. Poželjno je da osoba zna sabirati do 4 (2+2), ali nije neophodno. Vozačku dozvolu ne treba posjedovati dovoljno je da se zna vratiti kući bez pomoći druge osobe u prečniku 3km od posla. Mobilni telefon na tach nije nužan, može i na dugmiće samo da su svi dugmići u funkciji. Od poznavanja jezika dovoljan je prvi nivo srpskog i pismo da poznaje djelimično – 12-15 slova dovoljno, bilo ćiriličnoga ili latiničnoga pisma“, navedeno je u oglasu.

Screenshot

Radi se na suhom, bez opasnosti od udara groma i promahe, a objekat može da izdrži i jači zemljotres.

„Uslovi rada su takvi da objekat ne prokišnjava, tako da cijelo vrijeme osoba boravi u suhome. Kod velikih grmljavina objekat posjeduje gromobransku traku koja ujedno štiti od udara groma. Sva stolarija dobro dihtuje i ujedno čuva zaposlene od promaje. Protivpožarni izlaz postoji kao i protivpožarni aparati moderne generacije. Objekat je izrađen od vrlo čvrstoga materijala tako da u slučaju velikoga zemljotresa može izdržati 7 po Rihterovoj ili 9 po Merkalijevoj skali.“

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A šta se očekuje?

„Da na vrijeme dođe na adresu gdje se objekat nalazi. Smjena koja traje 8h da se vremenski ispoštuje i da se kojim slučajem ne ostane duže 1 ili 2 minuta. Da za vrijeme boravka na poslu kojim slučajem ne ugasi TV ili muziku i istu da ne pušta glasno. P.S Oglas shvatite ozbiljno i molim vas samo ozbiljni kojima stvarno treba posao da se jave“, napomenuto je u objavi, koja se prije dva dana našla na jednoj platformi za poslovne oglase.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Vojna industrija – trošak ili poluga razvoja?

HRT: Vojna industrija – trošak ili poluga razvoja?

Vještačka inteligencija koja osvaja svijet

Vještačka inteligencija koja osvaja svijet