in

Drvo kao svevremenski trend: Prilagodljiv svakom stilu

Drvo kao svevremenski trend: Prilagodljiv svakom stilu
Slatka-Tajna.Eu

Kada je riječ o drvetu u dizajnu interijera, prvo na šta pomislimo je rustika i klasika. Ali, drvo ruši sve barijere time što se savršeno uklapa u moderno osmišljenim prostorima. Jedino što se mijenjalo tokom godina jeste dizajn kao i širok spektar novih boja i kombinacija. Dizajneri uvijek, bez obzira na koncept uređenja, uključuju u interijer i neku drvenu komponentu, od detalja poput drvenih nožica na stolicama do ručkica na ormarićima

Drveni detalji idealno su rješenje da utoplite i uljepšate čak i najjednostavnije uređeni prostor. Ako, pak, želite da drvo bude noseći materijal u vašem domu, predlažemo da odaberete svjetlije nijanse ili jednostavniji dizajn namještaja od drveta. Predlažemo fotelje i stolice s drvenim nogama koje će unijeti prirodnost i toplinu, a neće umanjiti modernost. Drvo naročito pristaje uz neutralne nijanse i nježne pastelne tonove, zemljane i tamne boje kada je riječ o dekoru i odlično funkcionira s uzorcima mramora i betona u prostoru. Možete eksperimentirati i s komadima za odlaganje, lampom, ramovima za slike pa čak i rubovima ogledala od drveta.

Kako ga održavati?

Rustikalnijim komadima namještaja, koji su zaštićeni uljima i voskom, s vremena na vrijeme trebao bi tretman uljepšavanja, kako bi se spriječilo njihovo oštećenje. Stručnjaci preporučuju da se naulji jednom ili dva puta godišnje kada drvo počne izgledati osobito suho.

Materijal: Ulje za drvo, spužvica, krpa

Postupak:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Natopite spužvicu uljem za drvo i utrljajte na drvenu površinu, pazeći pritom da prekrijete sve suhe dijelove. Nanosite ulje u smjeru vlakna. Pustite da se upija 20-ak minuta prije nego uklonite višak. Dodatno uglancajte površinu čistom mekom krpom.

Odobrili dizajneri

1 – Orah

2 – Hrast

3 – Javor

The post Drvo kao svevremenski trend: Prilagodljiv svakom stilu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Skriveni troškovi od kojih boli glava: Koliko vas stvarno košta vaš automobil?

Skriveni troškovi od kojih boli glava: Koliko vas stvarno košta vaš automobil?

Kako trgovci mogu utjecati na cijene i jesu li to bajke?

Kako trgovci mogu utjecati na cijene i jesu li to bajke?