in

Hrvatska “se satire” pod teretom korupcije

Hrvatska “se satire” pod teretom korupcije
Slatka-Tajna.Eu
Hrvatska “se satire” pod teretom korupcije
Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Predsjednik RH Zoran Milanović izjavio je u četvrtak nakon radnog sastanka s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem o razvojnim projektima u Rijeci da treba surađivati sa središnjom vlašću što je moguće više i iskoristiti svaki euro iz EU fondova.

Zatim su uslijedile izjave za medije. 

– Moj je običaj kada negdje dolazim da se javim ljudima koji su izabrani na javne dužnosti. To ideološki ne bi trebalo biti odijeljeno. No, nisam više u situaciji niti se želim bilo s kim nadmetati i uspoređivati što je i kako bilo, rekao je Milanović.

Dodao je da je “korištenje novca iz EU fondova jedan od glavnih razloga zašto smo u EU-u”.

– To nije naddržava, barem je ja tako ne vidim. Razlike među nama u EU-u su velike, a Hrvatska je puno dala i odrekla se da bi ovo dobila, naglasio je Milanović.

Lošiji smo nego prije 10 ili 12 godina

– Poslanje javnih dužnosnika i političara, vidim, u velikoj mjeri da se izbore za svaki euro, a svaki neiskorišteni euro je bačen euro i ustvari izgubljena šansa za Hrvatsku. Nemam nikakvih savjeta osim da to stalno ponavljam. Građani gledaju što radimo i kako upravljamo s javnim novcem, tu su najosjetljiviji, dodaje predsjednik.

Ističe da korupcija buja u Hrvatskoj, dodajući da se “Hrvatska satire pod teretom korupcije”.

– Lošiji smo nego prije 10 ili 12 godina. Tko god sa svoje strane i u svojoj sredini doprinosi suprotnom dojmu i sadržaju nego onom koji satire i tišti Hrvatsku ima moju podršku bez obzira iz koje stranke dolazi, zaključuje. 

Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj; projekti željezničke, lučke i cestovne infrastrukture

Riječki gradonačelnik Marko Filipović rekao je da su predsjedniku Milanoviću predstavili sve razvojne projekte koji su u tijeku ili se pripremaju na području Rijeke.

– Volim naglasiti da je Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj, a to je rezultat sinergije svih projekata koji se dešavaju i koji će početi, izjavio je gradonačelnik.

– Tu se ističu projekti željezničke, lučke i cestovne infrastrukture, a Rijeka ima novo lice i iskoračuje prema moru, rekao je Filipović.

Istaknuo je dobru suradnju sa svim hrvatskim vladama, napomenuvši da se većina tih projekata treba dovršiti u sljedeće dvije godine, tijekom mandata ove gradske vlasti u Rijeci. 

Filipović kaže da je zadovoljan što su mnoge internacionalne kompanije svjetskog glasa prepoznale Rijeku kao mjesto za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta.

– Rijeka je ne samo nositelj kvalitete nego i pozitivne društvene klime, od pokretanja građanskog odgoja do brige o najmlađima. Naše vrijednosti su europske i jasno artikulirane, tako da uvođenje eura i ulazak u šengenski prostor daju Rijeci novu perspektivu. Rijeka se kroz povijest najbolje razvijala kad je bila li kad bili dio šire sredine, zaključio je gradonačelnik Filipović.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u nastavku posjeta Rijeci sudjeluje na svečanosti obilježavanja 50. obljetnice osnutka Fakulteta dentalne medicine u Rijeci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Zašto ne trebate sušiti peškire na radijatoru

Zašto ne trebate sušiti peškire na radijatoru

Crna Gora: Spoljnotrgovinska razmjena u januaru skoro 300 miliona eura

Crna Gora: Spoljnotrgovinska razmjena u januaru skoro 300 miliona eura