in

Preživjeli iz grčkog voza: Prasak, prevrtanje, plamen svuda i onda panika

Preživjeli iz grčkog voza: Prasak, prevrtanje, plamen svuda i onda panika
Slatka-Tajna.Eu
Preživjeli iz grčkog voza: Prasak, prevrtanje, plamen svuda i onda panika

Putnici koji su preživjeli tešku nesreću kada su se u noći između utorka i srijede sudarila dva voza kod grčkog grada Larise ispričali su medijima da su čuli jak prasak, a potom su vagoni počeli da se prevrću. Kako su rekli, oko njih je bio plamen na sve strane, a neki su se spasili tako što su iskakali iz vagona sa velike visine.

„Čuli smo jak prasak. Narednih 10 sekundi je bio pakao. Prevrtali smo se po vagonu dok se kompozicija nije zaustavila i dok konačno nismo pali. Onda je uslijedila panika. Kablovi, vatra. Vatra je odmah počela. Dok smo se prevrtali ispekli smo se. Vatra je bila i lijevo i desno“, ispričao je Rojtersu Stergios Minenis, koji je preživio nesreću.

Drugi putnik kaže da je prvih 10 do 15 sekundi poslije nesreće bio haos. I on navodi istu stravičnu situaciju – prevrtanje, vatru, kablovi koji vise, polomljeni prozori, zarobljeni ljudi koji vriše.

Angelos Cijamuras je ispričao medijima da se sudar osjetio kao zemljotres.

„Bio je veoma jak sudar. Ovo je užasna noć. Teško je opisati mjesto nesreće“, rekao je guverner Tesalije Kostas Agorastos za državnu televiziju.

Na snimcima nastalim neposredno poslije sudara vidi se gust dim koji kulja iz prevrnutih vagona. Najmanje jedan je potpuno smrvljen.

REUTERS/Kostas Mantziari

Na mjesto događaja je izašlo oko 150 vatrogasaca i 40 ekipa hitne pomoći, saopštila je vatrogasna služba, a prenosi BBC. Spasioci su rekli da su uslovi za spašavanje veoma teški zbog težine sudara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Nikada u svom životu nisam vidio ovako nešto. To je tragedija. Pet sati poslije sudara i dalje pronalazimo tijela, kazao je za AFP iscrpljeni spasilac koji se pojavio iz olupine vagona.

Volonter koji je došao da pomogne spasiocima rekao je da će svi ostati na mestu tragedije dok ne pronađu i posljednju osobu koja se nalazila u vozu.

Prema posljednjim podacima najmanje 32 osobe su poginule, a 85 je povrijeđeno u sudaru brzog putničkog i teretnog voza kod grada Larise. Voz je saobraćao na liniji Atina – Solun, a uzrok nesreće za sada nije poznat.

REUTERS/Alexandros Avramidis

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dva savjeta za lakše održavanje jastuka

Dva savjeta za lakše održavanje jastuka

#shorts #funny

#shorts #funny