in

Stanje u prometu postupno se normalizira na većini prometnica

Stanje u prometu postupno se normalizira na većini prometnica
Slatka-Tajna.Eu
Stanje u prometu postupno se normalizira na većini prometnica

Stanje u prometu postupno se normalizira na većini prometnica

Foto: HTV / HRT

Nakon gotovo dva dana kaosa stanje u prometu postupno se normalizira na većini prometnica u zemlji. Promet na autocesti A1 od unutrašnjosti prema Dalmaciji normaliziran je, dionica između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila. Zbog zimskih uvjeta između čvorova Gospić i Maslenica zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obvezna zimska oprema.

Sutra nas očekuje novo pogoršanje vremena, najavio je naš meteorolog Zoran Vakula.

– Ponovno nepovoljnije, vjetrovitije, uz češće oborine, opet snijeg u gorju, bit će u srijedu i prvom dijelu četvrtka, a tek u nastavku tjedna slijedi zamjetnija stabilizacija i prestanak prilično nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali još će povremenih oborina biti. Naravno, zimski će uvjeti i dalje ostati pa valja računati na snijeg i njegovo topljenje te mjestimičnu poledicu, rekao je Vakula u sinoćnjem Dnevniku.

Svima koji ne moraju hitno na put poručio je da pričekaju drugi dio četvrtka.

– Od petka do ponedjeljka mislim da će se normalnije prometovati. Sutra smirivanje, u srijedu i prvi dio četvrtka ponovno nepovoljniji vremenski uvjeti, ali ne onako nepovoljni kao jučer i prekjučer, rekao je.

– Prema trenutačnim prognozama, vjerojatnost za zamjetno zatopljenje u skoroj budućnosti, 7 do 10 dana, iznimno je mala. Vjerujem da se snijeg neće naglo otapati. Ali, naravno, valja biti na oprezu i redovito pratiti situaciju, zaključio je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










HAK: Kamioni mogu po A6 do čvora Delnice i zatim starom cestom kroz Gorski kotar

U Gorskom kotaru promet se postupno normalizira

Šare: Ako baš ne morate, ne idite na put

Matejčić: Situacija u Lici puno bolja nego jučer

HAK: Na A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom

Od Splita do Zagreba danas vozi i izvanredni vlak

DHMZ: Mjestimice slab snijeg

Situacija u Lici bila je iznimno teška za ekipe tehničkog osoblja cesta, HGSS-a i vatrogasaca. U ekstremnim uvjetima probijali su se do ljudi koji su unatoč upozorenjima vezanima za prognozu krenuli na put. Ilija Marušić iz HGSS-ove Stanice Šibenik rekao je u središnjem Dnevniku da su na toj dionici radile ekipe iz stanica Split, Šibenik i Zadar.

– Prometna policija bila je spremna, učinila je sve što je mogla, no ekstremne vremenske prilike i dio neodgovornih vozača donijeli su probleme, ustvrdio je Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a u središnjem Dnevniku HTV-a. 

Mataija je u emisiji “Otvoreno” rekao kako bi lakše bilo da su se suočili samo sa snijegom jer bi ga se očistilo. No velik je problem, kaže, bio orkanski vjetar. 

– Bio je i snijeg i orkanski vjetar. Da je bilo samo jedno ili drugo, bilo bi puno lakše. Da je bio samo snijeg, siguran sam da bi se ceste uspjele očistiti i vozila bi mogla ići iza ralica. Međutim vjetar je stvarao veliki problem. Takve su vremenske prilike bile da se jednostavno nije moglo bolje napraviti, rekao je Mataija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Biljka s bezbroj naziva koja u dom unosi sreću i pozitivnu energiju

Biljka s bezbroj naziva koja u dom unosi sreću i pozitivnu energiju

Poziv na Info sesiju projekta “Diaspora Invest”

Poziv na Info sesiju projekta “Diaspora Invest”