in

Novi paket mjera stupit će na snagu 1. travnja

Novi paket mjera stupit će na snagu 1. travnja
Slatka-Tajna.Eu
Novi paket mjera stupit će na snagu 1. travnja

Andrej Plenković

Foto: HRT / HTV

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković najavio je da će novi paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu biti usvojen u ožujku i na snagu će stupiti 1. travnja. 

Kazao je među ostalim da su u HDZ-u zadovoljni posljednjom anketom rejtinga stranke te da je HDZ uvjerljiv.

Novi paket mjera od 1. travnja

Govorio je i o mjerama pomoći koje bi se trebale nastaviti nakon 31. ožujka.

– Znamo da će novi paket mjera biti usvojen u ožujku, a stupit će na snagu 1. travnja. Svi resori su angažirani. Ići ćemo u korist i građana i gospodarstva, rekao je premijer Plenković nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća upitan o novom paketu pomoći građanima i gospodarstvu.

Podsjetio je da je Vlada politikom intervencionizma očuvala radna mjesta, 800.000 radnika u privatnom sektoru je dobilo plaću zahvaljujući intervenciji Vlade u vrijeme koronakrize, 130 poduzeća je ostalo “na nogama, rasteretili su gospodarstvo od brojnih poreza i davanja, smanjivali stopu PDV-a, regulirali cijene struje, plina i naftnih derivata i drugo.

– Tako ćemo nastaviti i dalje u mjeri u kojoj je to potrebno s obzirom na okolnosti da smo u situaciji da nam je Europska komisija prije nekoliko dana predvidjela gospodarski rast u 2022. od 6,3 posto BDP-a. Učinili smo i niz napora da zadržimo ekonomski i socijalni standard građana, poručio je.

Najavio je i kada mjere u ožujku budu gotove – tada će ih i predstaviti javnosti.

Plenković: Izdavanje državnih obveznica – odličan potez

Plenković je izrazio zadovoljstvo interesom građana za upisom državnih obveznica, kazavši da je to bio odličan potez. Istaknuo je kako su time poslali poruku da se refinanciranje nekih dospjelih zaduženja države može financirati i izdavanjem državnih obveznica.

Smatra kako je to dobro i za aktiviranje tržišta kapitala te slanje poruke povjerenja državi i javnim financijama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Imamo jako puno posla, ne znam kome je u interesu govoriti o izborima godinu i pol prije

Predsjednik HDZ-a je, na višekratne novinarske upite vezano uz izbore, rekao da na Predsjedništvu nisu razgovarali o kandidatima za predsjednika Republike.

– Ta tema nije bila niti predmetom promišljanja, a kamoli razgovora, naglasio je Plenković.

Naveo je i kako nisu razgovarali niti o tome hoće li on na predstojećim parlamentarnim izborima biti kandidat za premijera.

– Ni o tome nismo razgovarali. Mi imamo jako puno posla. Ne znam kome je u interesu govoriti o izborima godinu i pol dana prije izbora, poručio je Plenković.

Zamoljen za komentar izjave predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića za N1 koji je kazao da se namjerno opstruira rad DORH-a i ne daje im se dovoljno sredstava kako bi radili svoj posao, premijer je kratko rekao: “Nemam pojma, nisam ga ni čuo ni gledao”.

– To je neka smiješna teza. Ako je teza da u DORH-u nema sredstava, ima, pogledajte proračun, rekao je i dodao da je riječ opet o nekakvom izvrtanju činjenica i da to ne stoji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

EIB Global: Investicije od 835 miliona eura za Zapadni Balkan

EIB Global: Investicije od 835 miliona eura za Zapadni Balkan

Svjetski trend sve popularniji kod nas – Platite telefonom sigurno i brzo

Svjetski trend sve popularniji kod nas – Platite telefonom sigurno i brzo