in

Otvoren Salon vina 54. Praznika mimoze: Slavljenje ljepote vina, mimoze i Herceg Novog

Otvoren Salon vina 54. Praznika mimoze: Slavljenje ljepote vina, mimoze i Herceg Novog
Slatka-Tajna.Eu

Salon vina sjajno se uklapa i dopunjuje 54. Praznik mimoze, kao feštu koja slavi ljepotu, poručeno je na današnjem otvaranju četvrtog izdanja manifestacije posvećene vinskoj kulturi. U istorijskom zdanju hotela Lazure, brojnim posjetiocima se danas i sjutra predstavljaju izlagači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, kao i iz Italije, Francuske, Španije i Portugalije, sa ukupno 45 brendova, odnosno oko 350 različitih etiketa.

Salon vina je otvorio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem izlagača i posjetilaca, kvalitetom organizacije i činjenicom da Salon nosi predznak međunarodnog.

„Broj izlagača, koji je ove godine veći nego u prethodnom periodu, govori o tome da je Salon nešto što ima budućnost i što će se sigurno ustaliti u organizaciji Praznika mimoze. Zahvalio bih organizatorima i svima koji su doprinijeli da imamo veličanstven događaj, veliki broj vinara i vlasnika vinarija“, kazao je Katić.

Početna ideja Salona vina je promovisati vinsku kulturu i omogućiti posjetiocima nešto što nemaju priliku da probaju svakog dana, naveo je izvršni direktor „Compania de Vinos Montenegro“, Željko Uljarević. Kako je dodao, Salon je danas prepoznat u regionu, toliko da bi mogli da ispune i nekoliko puta veći prostor, ali cilj organizatora je da imaju birani portfolio izlagača i ponudu koja je drugačija.

„Posjetioci mogu da probaju različite godine određenih vina, što je dobra paralela da uporede sistem starenja i kvalitet tog vina. Mogu da se upoznaju sa novim berbama koje će ove godine biti raspoložive na tržištu, kao i nečim što neke vinarije eksperimantalno rade, a što je još u protokolu izlaska na tržište, pa imamo petnaestak brendova koji su prezentovani samo ovdje“, istakao je izvršni direktor „Compania de Vinos Montenegro“, Željko Uljarević.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zadovoljstvo brojem gostiju, odazivom učesnika, partnera i prijatelja Salona nije krio generalni menadžer hotela Lazure, Branko Putnik, dodavši da je pri izboru izlagača kvalitet na prvom mjestu.

„Poklopilo se lijepo vrijeme, da smo na otvaranju Praznika mimoze, da smo dio nečega što je fantastično, a što Opština organizuje i što je ove godine veće nego ikada prije. Četvrti, sada već tradicionalni Salon vina zaista u svom tom kontekstu ljepote Herceg Novog, ove obale, okupanosti suncem, mirisa zimskog cvijeta, slavi ljepotu divnih proizvoda, prije svega vina, a onda i svega ostalog, u ljepoti ambijenta hotela Lazure“, rekao je Putnik.

Uživanje u degustaciji upotpunila je novska klapa Castel Nuovo zvucima Mediterana. Organizatori četvrtog Salona vina su „Compania de Vinos Montenegro“ i hotel Lazure, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi.

Posjetioce 54. Praznika mimoze očekuje sjajan provod uz miris mora i mimoza, nastupi regionalnih i svjetskih muzičkih zvijezda, kao i više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa tokom 16 dana, od 17. februara do 04. marta.

Kompletan program možete pogledati na sajtu: www.praznikmimoze.com, kao i na društvenim mrežama festivala: https://www.facebook.com/praznikmimozehercegnovi  i https://www.instagram.com/praznik_mimoze/

The post Otvoren Salon vina 54. Praznika mimoze: Slavljenje ljepote vina, mimoze i Herceg Novog appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Niz je situacija u kojima građani fizički nasrću na inspektore

Niz je situacija u kojima građani fizički nasrću na inspektore

Pogledajte trenutak kada se Putin pojavio na prepunom Lužnjiki stadionu (VIDEO)

Pogledajte trenutak kada se Putin pojavio na prepunom Lužnjiki stadionu (VIDEO)