in

Pet stvari koje Francuskinje nikad ne bi obukle

Pet stvari koje Francuskinje nikad ne bi obukle
Slatka-Tajna.Eu

Elegancija svake žene ogleda se ne samo u njenom ponašanju već i u onome šta nosi na sebi.

Poznato je da su Francuskinje na prvom mestu elegancije i stila kad je riječ o modi. Ali, šta je to što ih čini neprikosnovenim modnim ikonama?

Jednostavno rečeno, znaju da nose klasične stvari, a klone se odjeće koja će umanjiti njihov izgled. Znaju da izgledati moderno ne znači uvijek i praćenje najnovijih trendova.

Iako je Pariz epicentar mode, dame iz zemlje vina, bageta i mode nisu opsesivne u nošenju dizajnerske odjeće kao pripadnice ljepšeg pola “preko bare”, piše “My Chic Obsession”, i navodi šta je to što Francuskinje ne bi nikad stavile na sebe?

Tone logotipa

Na internetu se sve više mogu vidjeti djevojke koje nose odjeću sa logotipima. Francuskinje izbjegavaju ovaj trend logomanije. Šta umjesto toga nose? Sa ukusom nose nekoliko dizajnerskih logotipa kao i kaiš koji koriste kao dodatak klasičnoj odjeći, ali neće dodati toliko logotipa.

Lažni komadi

Francuska filozofija je da je bolje imati ništa nego lažno! Pritisak posjedovanja nečeg dizajnerskog ne pomaže u porastu estetike „bogate žene“ na Instagramu. Šta umjesto toga nose? One favorizuju bezvremensku odjeću koja ne vapi za pažnjom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jeftine tkanine

One su opsjednute kvalitetom odjeće, a ne imenima na torbama, haljinama i obuci. Šta umjesto toga nose? Odjeća na njima je napravljena od organskog pamuka, kašmira, lana i kože i izbegavaju tkanine poput poliestera i akrila.

Trenerke i helanke su za kućnu varijantu

Ova udobna odjeća je dobra za teretanu i ljenji vikend, ali obično ne van kuće. Generalno se ne smatraju sofisticiranim i šik. Šta umjesto toga nose? Nose ležernu odeću koja uključuje farmerke, bijele patike i jednostavni, ali elegantni top.

Nikako preusko ili preveliko

One izbjegavaju da nose odjeću koja ne laska njihovom tijelu. Iako je predimenzionirani kroj u redu, one se rijetko oblače u pripijenu i otkrivajuću odjeću. Šta umjesto toga nose? Ispod svečane haljine, obično neće imati ništa što bi je dodatno stezalo.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vlatko Štampar – shopping

Vlatko Štampar – shopping

Newsnight: Novo rukovodstvo dobila je FBiH, ali i Dom naroda PSBiH

Newsnight: Novo rukovodstvo dobila je FBiH, ali i Dom naroda PSBiH