in

Liječnici zaključili da je Biden zdrav i sposoban za dužnost

Liječnici zaključili da je Biden zdrav i sposoban za dužnost
Slatka-Tajna.Eu
Liječnici zaključili da je Biden zdrav i sposoban za dužnost

Joe Biden, američki predsjednik

Foto: Tasos Katopodis / REUTERS

Liječnici su američkog predsjednika Joea Bidena (80) proglasili zdravim i “sposobnim za dužnost” nakon pregleda u kojem su mu uklonjene lezije s prsnog koša, a utvrđeno je i da nema posljedica dugotrajnog COVID-a nakon što je prošle godine bio pozitivan na koronavirus.

– Predsjednik ostaje sposoban za dužnost i u potpunosti može izvršavati sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagodbi, rekao je liječnik Bijele kuće Kevin O’Connor u sažetku zdravstvenog nalaza. Biden je “zdrav, snažan, 80-godišnji muškarac”, napisao je.

Zdravstveni pregled se pomno pratio jer se očekuje da Biden najavi natjecanje za drugi predsjednički mandat. U sažetku je navedeno da Biden nije imao nikakve simptome dugotrajnog COVID-a i da se njegov ukočen hod nije pogoršao od posljednjeg pregleda.

Trosatni pregled u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed u vašingtonskom predgrađu Bethesda bio je njegov drugi opsežni pregled otkako je preuzeo dužnost u siječnju 2021.

Prethodni sistematski obavio je 19. studenoga 2021. uključujući i kolonoskopiju pod općom anestezijom, a rezultati pregleda pokazali su da je “zdrav, snažan, 78-godišnji muškarac”. Uklonjen mu je bio polip s debelog crijeva i korigirana dioptrija kontaktnih leća.

Očekuje se da će Biden najaviti natjecanje za još jedan mandat

Biden je najstarija osoba koja obnaša dužnost predsjednika Sjedinjenih Država i zbog te činjenice propituje se njegova sposobnost. Očekuje se da će Biden uskoro najaviti da će se natjecati za još jedan mandat, a nedavne ankete pokazuju da se birači pitaju može li on odraditi još četiri godine ako pobijedi na izborima 2024.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na novinarsko pitanje o Bidenovoj kronološkoj dobi Jean-Pierre je rekla da je on predsjednik koji radi dan za danom, nadasve predano s iscrpljujućim rasporedom i u tome uspijeva.

Oko tri četvrtine Amerikanca – uključivo više od polovice demokrata i velika većina republikanaca – smatraju da je Biden prestar da vodi američku vladu, prema anketi Reuters/Ipsos provedenoj od 6. do 13. veljače. Većina demokratskih ispitanika smatra predsjednika mentalno bistrim, no polovica njih smatra da je predsjednička dužnost za njega prevelik fizički teret.

Biden će, ako pobijedi na izborima 2024. imati 86 godina na kraju drugog mandata, a to je prosječno 13 godina više od prosječnog životnog vijeka muškaraca u SAD-u prema podacima Američkih centara za kontrolu i prevenciju (CDC) data.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pobjede Seville i Monaca, remi Juventusa i Nantesa

Pobjede Seville i Monaca, remi Juventusa i Nantesa

Haemorrhoiden Behandlung – German

Haemorrhoiden Behandlung – German