in

Ukrao majmune iz zoo vrta pa ih prevezao gradskim prevozom

Ukrao majmune iz zoo vrta pa ih prevezao gradskim prevozom
Slatka-Tajna.Eu

Devion Irvin, osumnjičen za krađu dva majmuna iz zoološkog vrta u američkom Dalasu, rekao je policiji tokom saslušanja da je životinje odveo gradskim vozom.

Kako piše u sudskim papirima, izjavio je i da voli životinje i da bi uzeo više njih da mu se prilika ukazala. Optužen je da je ukrao carske tamarini majmune Belu i Fina.

Postupajući po dojavi, policija je pronašla životinje u napuštenoj kući u Lankasteru u Teksasu, 31. januara, dan pošto je ustanovljeno da su nestali.

Ovaj 24-godišnjak opisao je policiji da je u noći 29. januara sačekao da padne mrak. Preskočio je ogradu da bi ušao u zoološki vrt, presjekao ograđeni prostor majmuna i potom ih odveo.

Ovo se navodi u izjavi datoj pod zakletvom prilikom hapšenja, a u čiji uvid je imao BBC-jev američki partner CBS Njuz. Vozio se sa njima gradskim željezničkim prevozom prije nego što ih je odveo u napuštenu kuću, gdje ih je, kako kaže, držao.

Policajci su u kući, takođe, otkrili nekoliko mačaka i golubova, kao i mrtvu ribu i riblju hranu.

Irvin je optužen za provalu i za zlostavljanje životinja. Dodatno je optužen za provalu i bjekstvo zamagljenog leoparda po imenu Nova.

Njegov nestanak otkriven je 13. januara pošto je uočena rupa u njegovom kavezu. Kasnije tog dana, životinja je pronađena, prenosi BBC News na srpskom.

Irvin je rekao da je želio da uzme i Novu, ali je mogao samo da je pomazi prije nego što se popne na vrh njenog ograđenog prostora.

On je uhapšen prošle nedjelje u blizini Svetskog akvarijuma u Dalasu pošto je tamošnjem osoblju postavljao pitanja o životinjama, a zaposleni ga je prepoznao sa video snimka iz zoološkog vrta koji je objavila policija.

U danima prije nego što su Bela i Fin odvedeni, čovjek u zoološkom vrtu se raspitivao o tome kako treba da se vodi računa o carskim tamarin majmunima i na koji način ih transportovati. Isti čovjek viđen je kako ulazi u administrativnu zgradu.

Policija je, takođe, povezala Irvina sa sabotažom u ograđenom prostoru langurskih majmuna, iako nijedan nije pobjegao.

Međutim, nisu ga povezali sa smrću ugroženog srpa u zoološkom vrtu, koji je pronađen mrtav u njegovom prostoru sa “neobičnom ranom”. Ptica je bila jedna među 6.500 koliko ih je na planeti, a njena smrt je ocijenjena kao “veoma sumnjiva”.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
PETE DAVIDSON on Gay Best Friend

PETE DAVIDSON on Gay Best Friend

Proizvodnja veganske čokolade u unutrašnjosti Dalmacije

Proizvodnja veganske čokolade u unutrašnjosti Dalmacije