in

Vlada PŽ-a za branitelje izdvaja dva milijuna maraka / Bljesak.info

Vlada PŽ-a za branitelje izdvaja dva milijuna maraka / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Vlada PŽ-a za branitelje izdvaja dva milijuna maraka / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Vlada Posavske županije

Vlada Posavske županije (PŽ) na sjednici održanoj u ponedjeljak usvojila je, među ostalim, Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom PŽ-a za 2023. godinu na poziciji grant za branitelje i stradalnike Domovinskog rata, a sredstva za realizaciju ovog programa predviđena su u ukupnom iznosu od dva milijuna maraka.

Sredstva će biti raspoređena za novčane pomoći za sufinanciranje liječenja, odnosno nabavku ortopedskih i drugih pomagala, plaćanje troškova bolničkog liječenja, lijekova i sanitetskog materijala, banjskog i topličkog liječenja i plaćanje troškova odlaska i povratka s liječenja, sistematski liječnički pregledi u ukupnom iznosu od 500.000 maraka, priopćeno je iz Vlade.

Sufinanciranje troškova pri upisu na visokoobrazovne ustanove na području PŽ-a

Također, 50.000 ide za zdravstveno osiguranje, 30.000 maraka za sufinanciranje troškova pri upisu na visokoobrazovne ustanove na području PŽ-a, 180.000 maraka za pomoć u slučaju smrti, egzistencijalna novčana naknada 1.000.000 maraka, te jednokratne novčane pomoći u ukupnom iznosu od 240.000 maraka.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog proračuna za 2023. godinu za ostvarivanje prava na iznimne novčane pomoći Programom utroška sredstava utvrđenih proračunom na poziciji grant za zdravstvene potrebe, predviđena su sredstva za ove namjene u iznosu od 33.000 maraka.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz proračuna za ostvarivanje prava na temelju Odluke o stipendiranju studenata Medicinskog fakulteta.

Sredstvima iz proračuna u iznosu od 32.000 maraka osigurava se ispunjenje ugovorenih obveza prema studentima medicine (ukupno 16 studenata akademske 2022./2023. godine), a na temelju Odluke o stipendiranju studenata Medicinskog fakulteta s područja ove županije.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog proračuna PŽ-a za 2023. godinu za ostvarivanje prava civilnih žrtava rata.

Programom utroška sredstava utvrđenih proračunom na poziciji grant za socijalne potrebe, predviđena su sredstva za Program zaštite civilnih žrtava rata u ukupnom iznosu od 330.000 maraka. Financiranje prava korisnika po zakonu pada na teret proračuna FBiH (70 posto) i proračuna PŽ-a (30 posto).

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava za ostvarivanje prava na temelju Zakona o doplatku za djecu. Iz proračuna se odobrava izdvajanje sredstava u iznosu od 1.753.000 maraka za ostvarivanje prava na temelju ovog zakona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog proračuna za ostvarivanje prava na temelju Odluke o porodnim naknadama nezaposlenim majkama u iznosu od 220.000 maraka za ostvarivanje prava na temelju Zakona o porodiljnim naknadama nezaposlenim majkama.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava za ostvarivanje prava na temelju Zakona o porodiljnim naknadama zaposlenim majkama u iznosu od 400.000 maraka za ostvarivanje prava na temelju Odluke o porodnim naknadama zaposlenim majkama.

Socijalna zaštita

Usvojena je i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz proračuna za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite u iznosu od 1.200.000 maraka.

Usvojena je Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u ovogodišnji županijski proračun temeljem Ugovora o financijskoj potpori za provedbu Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske (RH) za povratak Hrvata u BiH u 2022. godini.

Ovom odlukom odobrava se unos sredstava u proračun u iznosu od 26.071,21 marku ostvarenih temeljem spomenutog ugovora za provedbu navedenog programa zaključenog između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta PŽ-a.

Usvojena je Odluka o korištenju sredstava utvrđenih proračunom Posavske županije za 2023. godinu na poziciji grant za Crveni križ PŽ-a provedba programa zdravstvenog, socijalnog i humanog karaktera, a koji su od značaja za područje Županije. Grant za Crveni križ PŽ-a u visini je od 35.000 maraka.

Usvojena je Odluka o korištenju sredstava na poziciji grant za Gospodarsku komoru Posavske županije koji iznosi 40.000 maraka.

Za Muzej Franjevačkog samostana Tolisa “Vrata Bosne” Vlada PŽ izdvojila je 25.000 maraka, navodi se u priopćenju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Osmero Hrvata zaustavljeno u zračnoj luci u Zambiji i vraćeno u pritvor

Osmero Hrvata zaustavljeno u zračnoj luci u Zambiji i vraćeno u pritvor

Fotografija oca koji drži ruku kćerke preminule u zemljotresu potresla svijet

Fotografija oca koji drži ruku kćerke preminule u zemljotresu potresla svijet