in

Više od zabave: igranje video igara pomaže u razvoju karijere / Bljesak.info

Više od zabave: igranje video igara pomaže u razvoju karijere / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Više od zabave: igranje video igara pomaže u razvoju karijere / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ilustracija

Kakav je stvarni utjecaj igranja online igara i zanimanja za karijeru i koliko jedno utječe na drugo zanimalo je istraživače Sveučilišta Surrey koji su uz pomoć Game Academy proučili navike više od 16.000 igrača online igara poznatog imena, spola i zanimanja.

Znanstvenike je zanimalo kako bi nečiji hobi nekome mogao pomoći u planiranju karijere i profesionalnom osposobljavanju. Istraživanje je pionirsko jer se nitko drugi dosad ije ozbiljnije pozabavio ovom temom, prenosi bug.hr.

Svatko svoju igru igra

Istraživači su ispitali ponašanje igrača 800 najpopularnijih igara s platforme Steam i otkrili da su IT profesionalci i inženjeri najviše rješavali razne zagonetke koje su vjerojatno poboljšale njihove prostorne vještine.

Ljudi u menadžerskim ulogama pokazivali su najviše zanimanja za akcijske igre uloga u koje su uključene organizacijske i planske vještine, dok su inženjeri raznih struka najskloniji  strateškim igrama koje često zahtijevaju rješavanje problema i prostorne vještine. Uočene su i očite spolne razlike: žene više vole igre za jednog igrača, dok muškarci preferiraju pucačine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Stečene vještine

“U procesu zapošljavanja tvrtke često previđaju najbolje kandidate jer organizacije u obzir ne uzimaju meke vještine (soft sklills) stečene neradnim aktivnostima, poput igranja na mreži”, ističu istraživači u radu objavljenom u časopisu Sage.

Oni su uvjereni kako bi se više pažnje trebalo posvetiti iskustvima kandidata u online igrama jer te stečene vještine mogu pomoći u razvoju vještina potrebnih za obavljanje posla.

Poslodavci, programeri i škole

Istraživanje ukazuje na to da bi poslodavci trebali više pažnje posvetiti razumijevanju online igara koje pomažu u razvoju profesionalnih vještina. Uz to, kažu istraživači, bilo bi dobro kad bi nalazi studije nadahnuli programere igara da dodatno porade na usavršavanju tih mekanih vještina u dizajnu svojih igara.

Nadalje, škole i sveučilišta trebali igre uključiti u nastavni plan i program kako bi se poboljšala usklađenost između učenja, karijernih težnji i izvannastavnog igranja igara.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pjevač Ćemo otvorio dušu i otkrio kako je pobijedio rak

Pjevač Ćemo otvorio dušu i otkrio kako je pobijedio rak

Marseille posustaje: Nica odnijela bodove sa Velodroma

Marseille posustaje: Nica odnijela bodove sa Velodroma