in

Najjednostavniji trik da se zimi riješite vlage na prozorima

Najjednostavniji trik da se zimi riješite vlage na prozorima
Slatka-Tajna.Eu

​Hladno vrijeme tokom dana i jutarnji minusi uz centralno grijanje i šporete na drva mogu da dovedu do taga da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para.

Jednostavno, kad vlaga u vazduhu dođe u dodir s hladnim staklom, pretvori se u svoj tečni oblik, odnosno kapi.

Ako se ta vlaga na vašim prozorima skuplja često, to bi moglo da dovede do nakupljanja vlage u prostoriji i buđi na prozorima, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja. Zato treba znati i isprobati trik koji je jednoj korisnici Fejsbuka otkrila gospođa Hinch, odnosno stručnjak za održavanje doma Sofi Hinčklif, prenosi Krstarica.

“Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to vrlo loše, a kupovina apsorbera vlage za baš svaku prostoriju finansijski mi nije isplativa”, napisala je žena o svom problemu. Mnogi su se javili s komentarima, ali jedna žena ponudila je vrlo zanimljivo rješenje:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“U staru čarapu ili platnenu vrećicu nasipajte malo pijeska za mačji WC i postavite na prozorsku dasku. Rješenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a zaista pomaže – odgovorila je Linda, rekavši da njena porodica istu metodu koristi i u staroj kamp prikolici preko zime”, prenosi The Sun.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U Francuskoj stradavaju biciklisti / Bljesak.info

U Francuskoj stradavaju biciklisti / Bljesak.info

@VasaOfficial pomozi mi da repujem picko

@VasaOfficial pomozi mi da repujem picko