in

Ne treba jesti poslije određenog sata

Ne treba jesti poslije određenog sata
Slatka-Tajna.Eu

Mnogobrojne dijete koje se pojavljuju tvrde da su kraljice svih ishrana i da ćete uz pomoć njih dobiti idealnu figuru. Uvijek je u pitanju hrana koju unosimo i aktivnosti kojima se bavimo, ali naravno, povrh svega stoji i tip tijela koji imamo. Međutim, uvijek se zanemari jedan od bitnih faktora kojim se bavilo više studija, a pitanju je vrijeme na koje treba ograničiti i tu zdravu ishranu.

Sigurno ponekad ni salata nije dobrodošla u kasnim satima, zato vam “Newscientist.com” otkriva koje je to “idealno vrijeme” da praktikujete zdravu ishranu.

Naime, rađeno je istraživanje sa više desetina ljudi koji su započeli rad na sebi i gubitku kilograma.

Određeno im je vrijeme ishrane od 7 do 15 časova. Jedenje svih obroka između 7 i 15 sati najmanje pet dana u nedjelji može dovesti do gubitka težine uz podizanje raspoloženja i nivoa energije, što se i pokazalo u rezultatima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Vrlo je postala popularna ishrana 16:8, što obilježava da od 24 sata treba jesti samo osam sati, dok ostatak prelazite na tečnosti (zdrave!)

Ova vrsta dijete osim zadovoljstva sopstvenim izgledom, pruža i mnoge druge prednosti kao što su: stabilizovaniji nivo šećera u krvi, brže trošenje kalorija, manjak “skladištenja” hrane u organizmu, zdraviji san.

Vrlo je bitno ne opteretiti se ukoliko vam je u početku neizdrživo, ipak je vaše telo naviklo na drugačiji režim. Zato budite strpljivi prema svom organizmu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Za novu tramvajsku prugu u Sarajevu 25 miliona eura kredita EBRD-a

Za novu tramvajsku prugu u Sarajevu 25 miliona eura kredita EBRD-a

Amir Hadžić – Narod je iznad Države

Amir Hadžić – Narod je iznad Države