in

Svi ga znaju kao dijete koje je šutnuo Hazard, danas je bogataš i biznismen

Svi ga znaju kao dijete koje je šutnuo Hazard, danas je bogataš i biznismen
Slatka-Tajna.Eu
Svi ga znaju kao dijete koje je šutnuo Hazard, danas je bogataš i biznismen

Svi ga pamte kao skupljača lopti kog je šutnuo Hazard, a danas u džepu ima milione i može da plati Belgijanca.

Belgijanac ispada iz kadra kamere, komentator ne zna o čemu se radi, a sa tribina se čuje glasno “buuuuuuu”, dok su se iz lože Liberty stadiona vjerovatno čule brutalne psovke.

Tek koji sekund kasnije postaje jasno i zbog čega. Usporeni snimak kamere pokazuje šta je Hazard uradio dječaku u opremi “Labudova”. Šutnuo ga je kao najgori primitivac.

Hazard je tada šutnuo u stomak tinejdžera, skupljača lopti, koji je deset godina kasnije postao milioner.

Jedini potez na fudbalskom terenu je što je probao da uspori izvođenje prekida golmana Swanseyja, što je iznervirao Hazarda koji je zaradio crveni karton.

Za nekoga ko nije ni kročio na teren i ušao u igru – više nego dosta. Jer, ko zna šta bi bilo da je Belgijanac ostao u igri u posljednjih petnaestak minuta. U fudbalu smo viđali i veća čuda.

screenshot/youtube

Bilo kako bilo, Morgan je, izgleda na vrijeme vidio da njegova budućnost nije u fudbalu, pa se okušao u biznisu i ostavio daleko iza sebe ono što se desilo na Liberty stadionu.

Pa ipak, to je i njega na neki način gurnulo u prvi plan, pošto se Belgijanac izvinjavao za incident, ali se pravdao prilično besmisleno, glumeći nevinašce.

“Dječak je stavio cijelo svoje tijelo na loptu i ja sam pokušavao da šutnem loptu. Mislio sam da sam šutnuo loptu, a ne dječaka. Izvinjavam se”, rekao je tada Hazard, a Charlie je odlučio da ga ne tuži. Na kraju večeri se i rukovao sa fudbalerima Chelseaja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ako laže koza, ne laže rog, pa tako kamera pokazuje namjeru da šutne momka koji danas može da ga plati, jer Morgan danas ima oko 45 miliona evra na računu.

Zajedno sa partnerom Jacksonom Queenom je 2016. pokrenuo “Au Vodka”, jedan od fanova je Ronaldinho, ali i UFC borac Paddy Pimblet, dok je klijent Floyd Mayweather sam pozvao Morgana i njegovog partnera za saradnju.

“Imamo ugovor sa Floydom, preko zajedničkog prijatelja i muzičkog producenta Frosta i rečeno nam je da Floyd voli brend i da mu se dopao ukus crnog grožđa. Pitali su nas da li mogu da ponesu nekoliko boca kad Mayweather krene kući i mi smo rekli, naravno, što da ne. Floyd je kasnije objavio fotografiju na Instagramu i to dok god ga uključujemo u nešto veliko u Americi”, kazao je Morgan 2021. za Wales Online.

Morgan je 24. na listi mladih bogataša, a on i prijatelj od djetinjstva su na ideju o pokretanju alkoholnog brenda došli tako što su njihovi prijatelji na rođendane za punoljetstva donosili, kako sam kaže “neke stare votke”, koje im se nisu dopadale i “bile su im dosadne”.

Prvobitna ideja koja je donijela uspjeh je bila zlatna boca, a kasnije su dodavali i ukuse i boje samom piću.

A da, treba biti pošten pa napomenuti da je “mali” Morgan sin Martina Morgana, direktora Swanseyja, ali je alkoholnu imperiju stvorio sam sa prijateljem počev od jedne dobre ideje.

I možda jednog incidenta sa čuvenim fudbalerom koga će Morgan jednog dana vjerovatno prešišati po bogatstvu, pošto već sada može da pronađe novac da ga dovede u klub kod oca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Trener koji je uzeo bod na Parku prinčeva nema licenciju i nije igrao nogomet / Bljesak.info

Trener koji je uzeo bod na Parku prinčeva nema licenciju i nije igrao nogomet / Bljesak.info

Ministar Tegeltija i ambasador Zatler razgovarali o aktivnostima na evropskom putu

Ministar Tegeltija i ambasador Zatler razgovarali o aktivnostima na evropskom putu