in

Ove parfeme koristile su princeze i legendarne glumice, njima se možemo mirisati i danas

Ove parfeme koristile su princeze i legendarne glumice, njima se možemo mirisati i danas
Slatka-Tajna.Eu

Nema više zvijezda takvog sjaja kakve su bile Grace Kelly, Audrey Hepburn ili Marilyn Monroe. Sve je na njima i u vezi s njima bilo veće od života, publika je očarano pratila njihova vjenčanja i razvode, haljine i frizure i uživala u sjaju kojim su zračile s velikih ekrana.

I parfemi koje su koristile bili su u skladu sa sveopćim glamurom – svi znamo koliko je Marilyn Monroe voljela Chanel°5. A najbolje od svega je što i danas možete mirisati poput Jackie Kennedy Onassis ili Lauren Bacall, ako baš želite i ako želite za to platiti, jer dobar dio tih parfema i dalje se proizvodi.

Grace Kelly je, kako i dolikuje princezi od Monaka, birala mirise luksuzne kuće Creed koja je parfeme i parfimiranu odjeću radila za okrunjene glave još u 18. stoljeću. Upravo se za vjenčanje s monegaškim princom Rainierom III namirisala Creedovim parfemom Fleurissimo Fragrance, delikatnim spojem listova ljubičice, bergamota, bugarske ruže, ylang-ylanga i firentinske perunike. Danas za bočicu treba izbrojiti 425 dolara.

Voljela je Grace i Chateau Krigler 12, luksuzni parfem stare parfemske kuće za elitu Krigler. Glavne note su badem, đurđica, mimoza, mošus, ruža i ljubičica, a i cijena je elitna: 615 dolara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jackie Kennedy Onassis nije bila ni princeza ni glumica, ali bila je pravo oličenje jet seta. Voljela je Kriglerov Lovely Patchouli 44 s glavnim notama jantara, mošusa, pačulija, crvenog voća i vanilije. Kako kažu u Krigleru, miris je topao i očaravajući, a Jackie ga je kupila nakon zaruka s brodovlasnikom Aristotelom Onassisom.

I legendarna Marlene Dietrich voljela je Kriglera, tačnije njegov klasični miris Lieber Gustave 14 (kao i prethodni parfemi iste kuće, danas stoji 615 dolara). Glavne su mu mirisne note crni čaj, geranij, note kože, sandalovina i tonka grah, a Marlene ga je, kaže priča, nudila i Caryju Grantu dok su zajedno snimali.

Givenchy je 1954. kreirao parfem L‘Interdit posebno za ljupku Audrey Hepburn koja ga je ekskluzivno nosila godinu dana prije nego što je plasiran na tržište. Očaravajući miris čine cvijet naranče, tuberoza, jasmin, pačuli i vetiver. Današnja mu je cijena 124 dolara. I Audrey je voljela Kriglera, točnije njegov English Promenade 19, elegantnu mješavinu grejpa, jasmina, nerolija, cvijeta naranče i bijelog mošusa nadahnutu talijanskom rivijerom.

Za Lauren Bacall, glumicu posebnog šarma, poseban je bio L‘Ombre Dans L‘Eau parfemske kuće Diptyque. Svjež i prozračan, spoj je bugarske ruže, mandarine i pupoljaka crnog ribiza. Današnja mu je cijena 165 dolara.

U vječnost su, naravno, ušli i Marilyn Monroe i Chanel°5, a i njena izjava kako na spavanje odlazi samo s kojom kapi tog, možda i najslavnijeg svjetskog parfema. Za njegov jedinstven miris zaslužna je senzualna mješavina jasmina, sandalovine i burbon vanilije. U život se vraća i parfem koji je ekskluzivno nosila filmska diva Ava Gardner – L‘Astre, bogat cvjetni miris obnovljene parfemske kuće mirisna Le Galion. Moći će se kupiti od 1. februara.

The post Ove parfeme koristile su princeze i legendarne glumice, njima se možemo mirisati i danas appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Samo bod Real Madridu u derbiju protiv Sociedada, Barcelona pobjegla na +5

Samo bod Real Madridu u derbiju protiv Sociedada, Barcelona pobjegla na +5

Šok u posljednjoj sekundi: Reims do boda protiv skupog PSG-a

Šok u posljednjoj sekundi: Reims do boda protiv skupog PSG-a