in

Kako smiriti uplašenog psa

Kako smiriti uplašenog psa
Slatka-Tajna.Eu

Pas je čovjekov najbolji prijatelj, što znači da je na nama kao vlasnicima da prepoznamo strah kod svojih ljubimca i da naučimo pravilno reagovati.

Da bi znali kako smiriti psa kad se boji prvo moramo znati pročitati signale koje nam šalje.

Među najčešće strahove kod pasa ubrajamo negativna iskustva s drugim psima ili ljudima, glasne zvukove poput grmljavine, petardi, vatrometa…

Kako psi pokazuju strah? Nažalost, pas ne može doći i reći nam kako ga nešto muči, ali govorom tijela će nam dati do znanja kada nešto nije uredu. Psi u strahu često drhte, zavijaju ili laju, zavlače se ispod stola ili iza nekog namještaja.

Što tada učiniti? Prvo je potrebno psa izolovati od situacije koja mu je stvorila neprijatnost. Isto tako bitno je naglasiti kako se od vlasnika traži da bude smiren i priseban kako ne bi dodatno uznemirio psa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ako strah nastupi u zatvorenom prostoru tada je najbitnije obezbijediti psu izolaciju od buke i biti uz njega. Danas postoje i mnoge smirujuće melodije koje su rađene posebno za pse, koje možete pronaći na internetu i pustiti da svira.

Ako do straha dođe kada ste vani u šetnji, tada je najbitnije da vi kao vlasnik ostanete smireni i svojom energijom pokažete svom psu da je sve u redu i da ste tu za njega.

Suočavanje psa s problemom koji mu izaziva strah je poželjno, ali vrlo je važno naglasiti da je u tom smislu najbolje obratiti se stručnjacima koji se bave treningom i socijalizacijom pasa, prenosi Arz.hr.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

STUDIJA RAZBILA GLAVNI MIT KAPITALIZMA: Ovo društveno uređenje nije pobijedilo ekstremno siromaštvo. Stvorilo ga je

STUDIJA RAZBILA GLAVNI MIT KAPITALIZMA: Ovo društveno uređenje nije pobijedilo ekstremno siromaštvo. Stvorilo ga je

Eldar – smijesni ples (funny dance)

Eldar – smijesni ples (funny dance)