in

Šta je poenta kolekcije s glavama životinja? Optužuju ih da veličaju lov i ubijanje

Slatka-Tajna.Eu

Navikli smo da od vodećih modnih kuća uvijek očekujemo neočekivano, pa dugo jedna kolekcija nije privukla pažnje i šokirala, ali je brendu Schiaparelli sada to pošlo za rukom!

Već prije revije na Sedmici mode u Parizu na kojoj je prikazana haute couture kolekcija za proljeće i ljeto 2023. godine, svi su pričali o ovom događaju, na koji je Kylie Jenner stigla u najneobičnijoj haljini do sad.

INSTAGRAM:@kyliejenner

Crnu, nabranu i jednostavnu kreaciju izdvaja džinovski ukras u vidu glave lava koja se pruža od ramena sve do struka.

Nesvakidašnja toaleta privukla je mnogo pažnje na internetu, a potom je uslijedilo još veće iznenađenje – na samoj reviji prikazane su slične haljine, koje kao statement detalj imaju glave pantera (koju je vrlo prikladno nosila “Crna Pantera” Naomi Kempbell), vuka i leoparda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Runway Models (@highfashionrunwaymodeling)

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Uprkos hiperrealističnom izgledu ovih životinjskih glava, nema razloga za strah. One, naravno, nisu prave, već su ručno izrađene od pjene, svilenog vještačkog krzna, smole i vune, a potom i ručno oslikane kako bi se postigao što bolji efekat.

Neobičnu kolekciju potpisuje dizajner Danijel Rouzberi, kreativni direktor modne kuće, a ona je inspirisana “Božanstvenom komedijom”, tačnije “Paklom” Dantea Aligijerija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Schiaparelli (@schiaparelli)

– Pakao, Čistilište, Raj: Jedno ne može da postoji bez drugih – bilo je istaknuto na reviji. – To je podsjetnik da nešto poput raja ne može da postoji bez pakla; nema radosti bez tuge; nema ekstaze stvaranja bez mučenja sumnje.

Izvor: glossy.espreso.rs

(S.B.)

The post Šta je poenta kolekcije s glavama životinja? Optužuju ih da veličaju lov i ubijanje appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Od ukupnog broja lica koja traže zaposlenje, njih 206.099 su žene

Radimo na unaprjeđivanju radničkih prava, nema razloga za štrajk