in

Zakoračite u viktorijansku vilu Rite Ora u Londonu

Zakoračite u viktorijansku vilu Rite Ora u Londonu
Slatka-Tajna.Eu

Rita Ora je oličenje moderne žene. Rođena na Kosovu, pjevačica albanskog porijekla se kao mala s porodicom preselila u zapadni London. Danas, 31-godišnjakinja iza sebe ima brojne hitove, a pojavljivala se kao sudija u pjevačkim takmičenjima „The Voice UK“, „The Voice Australia“, „The X Factor“ i „The Masked Singer UK“. Svi njeni uspjesi doveli su je do vrhunca slave, a u šta bolje uložiti stečeni novac nego u nekretnine? Zavirili smo u njenu šarmantnu viktorijansku rezidenciju u naselju Primrose Hill u sjevernom Londonu.

Vintage duh

Kuća je sagrađena 1877. godine i bila je dom ilustratora Artura Rekama, čiji rad uključuje „Alisine avanture u zemlji čuda“, „Petra Pana“ i još mnogo toga.

– Oduvijek su me privlačili domovi sa starim duhom. Znala sam da je ova kuća bila dom za mnogo kreativaca, pa sam mislila da će imati zaista posebnu energiju – govori Ora i objašnjava koliko privlačnosti ove kuće dolazi iz njenog prostranog vrta, malog zelenog prostora usred Londona.

 

Orin dnevni boravak izlazi na dvorište, s prekrasnim prozorima koji otkrivaju prostor iznutra. U stambenom prostoru je i originalna drvena pregrada za koju kaže da joj je jedan od omiljenih dijelova kuće. Renoviranje koje je Ora napravila na svom domu uglavnom se sastojalo od restauracije podova i krova, ažuriranja cijevi i struje i modernizacije kupaonica i kuhinje, a sve uz zadržavanje originalnog karaktera. Ciljala je na zemljane tonove u dekoru, a ne na nešto previše oštro.

Mnogi komadi namještaja dolaze od londonskog Portobello Road marketa i odgovaraju starinskim vibracijama samog doma.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dodir romantike i ženstvenosti

Željela je kutak posebno za sebe pa je kreirala ružičasto obojen “snug”, objašnjavajući da taj britanski izraz znači prostor “gdje gledate TV uz vatru i knjigu“.

– Tradicionalno, odakle sam ja, ušuškanost je veoma muževna. To me je oduvijek nerviralo pa sam pomislila: Šta je ženski ekvivalent tome? Željela sam taj dodir romantike i ženstvenosti – objašnjava pjevačica.

Ora kaže da njen dom ponekad iznenadi ljude koji očekuju da će njegov stil biti sličan njenim često čudnim modnim izborima.

– Svi dolaze u moju kuću i govore: ”Ne mogu vjerovati da živiš u ovakvoj kući.“ Moje spoljašnje ja je super kitnjasto, šareno i zaista sam ponosna na odluke koje donosim. Moje unutrašnje ja je suprotno. Željela sam da se moje unutrašnje ja odrazi u mom domu – zaključuje Rita.

Foto: Architectural Digest

 

The post Zakoračite u viktorijansku vilu Rite Ora u Londonu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vrijeme je da probate američke pogačice / Bljesak.info

Vrijeme je da probate američke pogačice / Bljesak.info

NEMUSTI JEZIK 2 GROBARI

NEMUSTI JEZIK 2 GROBARI