in

U prošloj godini 748 konkursa za sufinansiranje poduzetnika i privrede u BiH

Slatka-Tajna.Eu

Od ukupnog broja poziva za finansiranje privrede njih 26 se odnosi na podršku biznisu koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa, što je očekivano smanjenje kada se u vidu ima stabilizacija pandemije.

U navedenom periodu raspisan je 81 grant za različite oblasti razvoja biznisa, a podrška ženskom poduzetništvu se pominje u 57 poziva. Objavljeno je i 40 poziva za razvojne kredite a za pokretanje privatnog biznisa i startup preduzeća izašlo je 62 poziva.

Direktor agencije Briefing Tarik Džaferović izjavio je da, kada pogledamo period od 2018. do danas, imamo stalni pad broja poziva za finansiranje privrede.

“Razvoj poduzetništva je ključan za razvoj naše ekonomije. Nadamo se jačoj podršci poduzetnicima u narednom periodu, posebno zbog aktuelne globalne ekonomske krize”, istakao je Džaferović.

Pozive za finansiranje privrede objavljivala su najčešće nadležna ministarstva, gradovi, općine, razvojne agencije, ambasade ali i domaće te strane nevladine organizacije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Analiza agencije Briefing obuhvaća objave javnih poziva za finansiranje/sufinansiranje poduzetnika, dodjele sredstava za razvoj biznisa, kreditna sredstva, grantove u svim službenim i dnevnim novinama, te preko 2.500 web stranica naručitelja.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Preminuo Almir Raščić, nogometaš kojem su u Goraždu pucali u glavu / Bljesak.info

Jeftina zamjena za omekšivač