in

Odvažna superjahta s plutajućim balkonima i pivarom: Vrhunski ugođaj na vodi

Slatka-Tajna.Eu

Njemačko brodogradilište „Abeking & Rasmussen“ predstavilo je dizajn neobične istraživačke jahte od 86 metara „Time“ u sklopu sajma nautike u Monaku ove godine. Nastao je u partnerstvu s „Valentin Designom“.

– Ovaj projekat je jedinstven, jer daje mogućnost da se maksimalno iskoristi svaki minut proveden na brodu – rekao je osnivač švicarskog dizajnerskog studija.

Izvana, koncept kombinira obrnuti pramac, koji je sada ponovo u modi, i zaobljenu krmu, što je više karakteristično za jahte iz prošlosti. Zanimljiv potez bilo je “lebdenje” balkona u zraku. Ovaj efekt se postiže široko rasprostranjenom upotrebom polariziranog stakla, koje “rastvara” podjelu jahte na palube. Inače, ima ih sedam.

Tepih, mermer i drvo

Superyacht „Time“ ima sve i više za uživanje u slobodnom vremenu. Ovo je “džentlmensko utočište” u formatu salona s kaminom plus vinski podrum. Posjeduje i sportski klub sa stolom za bilijar, te zaista neobično rješenje za svijet jahti – sopstvenu pivaru u kojoj se pravi pravo njemačko pivo.

Od ostalih prijatnih karakteristika jahte ističu se odjednom tri komplementarna bazena (jedan od njih je svakako natkriven – u slučaju putovanja u hladnim geografskim širinama), heliodrom i prostrana tenderska garaža, gdje se među tenderima direktno može naći kompaktna podmornica i čitav arsenal raznih igračaka za vodu.

Posebna priča o udobnosti je dvoetažni stan vlasnika, koji zauzima 165 kvadratnih metara. Spavaći dio na spratu sadrži prirodne tepihe, mermer i drvo, a ima i kancelarijski kutak i dva kupatila. U pramcu se nalazi privatna terasa s jacuzzijem.

Brod bi trebao biti opremljen hibridnom dizel-električnom elektranom, koja će mu omogućiti ubrzanje do 16 čvorova pri krstarenju od 14. Procijenjeni domet krstarenja trebao bi biti na nivou od 5.000 nautičkih milja. Lako je uhvatiti svu ljepotu kilometrima uokolo dok plivate ili parkirate iz “vraninog gnijezda”.

The post Odvažna superjahta s plutajućim balkonima i pivarom: Vrhunski ugođaj na vodi appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U FBiH u novembru 2022. smanjen broj nezaposlenih

Predstavljeni projekti: Gradi se “balkanski Monaco” (VIDEO)