in

Razbijamo beauty mitove: Ubrzava li vaša kosa šišanjem rast i da li nošenje šminke zaista šteti vašoj koži

Razbijamo beauty mitove: Ubrzava li vaša kosa šišanjem rast i da li nošenje šminke zaista šteti vašoj koži
Slatka-Tajna.Eu

Ako prelistate stranice svog omiljenog časopisa ili pogledajte blog o ljepoti, vjerovatno ćete naći gomilu savjeta. Iznenađujuće, mnogo toja je ili netačno ili jednostavno izmišljeno i pogrešno. Je li ikada neko rekao da se suha koža može popraviti samo pijenjem više vode ili da parfem morate čuvati u frižideru?

Šišanjem vaša kosa ubrzava rast

Nema istraživanja ili naučnih dokaza koji bi potvrdili da šišanje vaše kose ubrzava rast. Vaša genetika određuje brzinu kojom vaša kosa raste i nema mnogo veze s tim koliko često šišate kosu.

Nedostatak sna uzrokuje podočnjake

Nedovoljno sna, zapravo, ne uzrokuje trajne podočnjake. Diskoloracija i tama koju vidite su samo privremeni i popravljaju se kada se dovoljno odmorite. Ono što uzrokuje trajnu štetu je izlaganje suncu, često trljanje očiju i mnogo žmirenja.  Pobrinite se da područje oko očiju bude hidratizirano, nanesite kremu za sunčanje i budite vrlo nježni dok nanosite i uklanjate šminku.

 Svakodnevno nošenje šminke je loše za vašu kožu

Stalno nošenje šminke neće pogoršati vašu kožu. Dan bez šminke je sjajan, ali pravi krivac za oštećenje kože je neredovno i površno skidanje šminke preko noći.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 Brijanje će učiniti da vam dlake na tijelu ponovo izrastu gušće

Iako možda mislite da dlake na tijelu postaju gušće svaki put kada se brijete, to nije slučaj. Na naše prijatno iznenađenje, dlaka izgleda kraća što je čini da izgleda gušće nego što zaista jeste između brijanja.

 Svakodnevni piling će kožu održati čistom i glatkom

Redovni piling je odlična ideja, međutim, svakodnevni piling može uzrokovati stres i neugodnost kože. Bilo da koristite piling , nježni enzimski piling, kiseline, retinoide ili kombinaciju svega ovoga, preporučujemo nanošenje proizvoda za piling jednom do najviše tri puta sedmično, inače rizikujete da ugrozite prirodnu barijeru vlage vaše kože i završite sa zategnutom, crvenom kožom koja se ljušti.

Masnoj koži nije potrebna hidratacija

Masnoj koži potrebno je isto toliko, ako ne i više, hidratacije nego drugim tipovima kože. Kada se koži oduzme prirodna vlažnost grubim proizvodima ili sredstvima za čišćenje, to će nadoknaditi stvaranjem još više ulja. Ključ za balansiranje proizvodnje ulja je nanošenje laganog hidratantnog proizvoda na bazi vode ispod hidratantne kreme na bazi ulja.

Suhi šampon je odgovor na sve

Ko ne voli suhi šampon?  Ne samo da je dar koji štedi vrijeme za održavanje neoprane kose čistom i svježeg mirisa, već je i jedan od naših omiljenih alata za oblikovanje. Loša vijest je da prečesto korištenje suhog šampona zaista može dehidrirati vaše pramenove i ostaviti vaše vlasište da se ljušti, iziritira i upali. Preostalo nakupljanje tokom vremena također može dovesti do dosadne, beživotne kose. Ograničite upotrebu na najviše nekoliko puta mjesečno.

 Parfem morate čuvati u frižideru

Mnogi vjeruju da će na ovaj način trajati duže, što je daleko od istine. Promjena temperature uzrokuje promjenu mirisne note stoga je važno čuvati ga na sobnoj temperaturi daleko do sunčeve svjetlosti.

The post Razbijamo beauty mitove: Ubrzava li vaša kosa šišanjem rast i da li nošenje šminke zaista šteti vašoj koži appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uložiti dodatne napore u rješavanje otvorenih pitanja

Uložiti dodatne napore u rješavanje otvorenih pitanja

#andjeladjuricic #zvezdanslavnic #fyp #zadruga #zadruga #zadruga6

#andjeladjuricic #zvezdanslavnic #fyp #zadruga #zadruga #zadruga6