in

Infobip posluje na šest kontinenata zahvaljujući giga brzinama

Infobip posluje na šest kontinenata zahvaljujući giga brzinama
Slatka-Tajna.Eu
Infobip posluje na šest kontinenata zahvaljujući giga brzinama

Da je stabilan i brz internet najvažniji preduslov za uspjeh, potvrđuju iskustva i uspjesi IT kompanija širom svijeta za koje nije bitno odakle i iz kakvog ureda rade, već im je za kvalitetan posao dovoljno da imaju pouzdanu internet konekciju. To dokazuje i uspjeh Infobipa, vodeće regionalne IT kompanije i globalne komunikacijske cloud platforme koja danas posluje na šest kontinenata u više od 70 ureda zapošljavajući više od 3.700 ljudi širom svijeta.

„Internet konekcija i potrebe po pitanju internet veze, važne su za svaki poslovni subjekat koji danas želi biti prisutan na globalnom tržištu“, poručuju iz Infobipa. Ovu informaciju dodatno naglašava činjenica da Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte mogu doprijeti do gotovo sedam milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja.

„Potrebe za velikim brzinama u digitalnom okruženju rastu kad je riječ o globalnim tvrtkama, čije su potrebe bitno veće od prosjeka“, dodaju iz ove kompanije.

Infobip u Bosni i Hercegovini tako surađuje s Telemachom koji nudi minimalnu brzinu interneta od 200 Mbps, što je čak četiri puta više od drugih ponuda dostupnih na tržištu. Standardna ponuda u Telemach BH paketima ide do 500 Mbps, što je rezultat kontinuiranih investicija u infrastrukturu kroz posljednjih 12 godina. Potvrda toga je i podatak da je Telemach BH prošle godine zauzeo neprikosnoveno prvo mjesto u Bosni i Hercegovini na prestižnom testu Ookla aplikacije, sa gotovo tri puta većim brzinama od drugoplasiranog dobavljača interneta.

Kvalitetna i pouzdana internet konekcija u značajnoj mjeri utiče i na produktivnost u kompanijama. Potvrđuju to rezultati istraživanja koji pokazuju da u Bosni i Hercegovini pristup velikim brzinama odgovara čak 77 posto višoj produktivnosti u visokotehnološkim sektorima. Za one čije potrebe, poput Infobipovih, prelaze standardne pakete, Telemach BH nudi još veće pakete s proširenjem brzine do čak 1 Gbps. Korisnici najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini svoj EON Premium paket tako mogu proširiti do čak 1 Gbps uz aktivaciju internet GIGA dodatka u GIGA gradovima. Na taj način Telemach BH omogućava čak 40 puta veće brzine u odnosu na prosjek na tržištu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U kompaniji Telemach BH kontinuirano rade na unapređenju svih servisa kako bi korisnicima omogućili najkvalitetnije usluge, u skladu sa njihovim potrebama i očekivanjima. Krajnji je cilj biti rame uz rame sa naprednim, informatički i digitalno najpismenijim društvima, a preduslov za to je digitalizacija zemlje. Vodeći se time, Telemach BH je danas pouzdan partner velikom broju softverskih kompanija u Bosni i Hercegovini koje se takmiče na svjetskom tržištu, a koriste upravo Telemachov internet.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Newsnight: Još jedna besana noć pred građanima dijelova BiH zbog padavina

Newsnight: Još jedna besana noć pred građanima dijelova BiH zbog padavina

Uložiti dodatne napore u rješavanje otvorenih pitanja

Uložiti dodatne napore u rješavanje otvorenih pitanja