in

Mješavina koja vam pomaže u borbi protiv masnih fleka

Slatka-Tajna.Eu

​Postoji nekoliko lakih postupaka koji mogu da vam riješe ovaj gorući problem.

Skidanje masnih fleka uvijek treba početi tako što ćete čistim ubrusom ili salvetom pokupiti višak masnoće.

Uklanjanje mrlja sodom bikarbonom – podrazumijeva da fleku pospete većom količinom sode i ostavite na sat vremena.

Postepeno soda bikarbona će upiti masnoću, to se jasno vidi time što prah potamni.

Oštrijim plastičnim predmetom poput špatule za kolače ili plastičnom karticom odstranite skoreni prah, mrlju natrljajte deterdžentom za sudove i operite u mašini za veš, na najvećoj temperaturi za konkretnu tkaninu. Tako je upotpunjeno skidanje fleka od ulja sa odjeće.

Uklanjanje masnih mrlja sa većih površina, zahtjeva da se ponovi postupak posipanja sodom bikarbonom ili kada vidite da nije upijena sva masnoća.

Talk – je odlična prva pomoć, jedan od najboljih odgovora na pitanje ​kako skinuti fleku od ulja. Uflekano mjesto izdašno pospite talkom i ostavite da odstoji, dok talk ne upije svu masnoću. Mekom četkom za odjeću iščetkajte talk i fleka će nestati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Brašno, kukuruzni skrob ili gustin – takođe su superupijajuća sredstva za uklanjanje masnih fleka, koja ćete lagano iščetkati sa odjeće, poslije posipanja masne mrlje.

Deteržent za sudove razrijedite vodom, u odnosu 3:1 i možete mekim sunđerom nanijeti na fleku, dok ne zapjeni.

Ukoliko nije osjetljiva tkanina u pitanju, istrljajte četkicom za zube. Isperite toplom vodom sa sirćetom i uspješno ste uklonili masnoću. Operite poslije ovog postupka u veš mašini, na većim temperaturama, prenosi Krstarica.

Suštinski skidanje fleka od ulja ne mora da bude teško, iako masne fleke jesu noćna mora na prvi pogled. Bilo da se isprljate dok na brzinu nešto pržite u kuhinji, poprskate po svilenoj haljini salatom, padne vam komadić vruće pizze, lako ćete riješiti taj problem.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mnogi u BiH se teško odriču oružja

RUŽA VJETROVA – Seke: skačeš ki mulac, krsni list ti je već požutija