in

Margot Robbie na prvom mjestu liste najljepših žena 2022.: Niko je ne može skinuti s trona

Margot Robbie na prvom mjestu liste najljepših žena 2022.: Niko je ne može skinuti s trona
Slatka-Tajna.Eu

Svjetski časopisi i portali svake godine objavljuju liste kojima se biraju najljepši ili najuspješniji slavni, a na nekoliko tih popisa, na prvom mjestu, 2022. godine našla se ista glumica. Najljepšom ženom svijeta opet je proglašena Margot Robbie, a njenu titulu već treću godinu zaredom nijedna ne može skinuti.

Portal Ranker pred kraj prošle godine objavio je anketu naziva “najljepše žene u 2022.” u kojoj je prikupio ukupno 122 hiljade glasova njihovih čitatelja. Na listi su bile manekenke, glumice, pjevačice i druge slavne žene koje se svrstavaju među najljepše na svijetu, a na čitaocima je bilo da odaberu koja od tih žena je njima bila najljepša u 2022. godini.

Odlučili su da je to Margot Robbie, zvijezda filmova „Bombshell“ i serije „Babylon“. Svjetsku slavu stekla je ulogom u filmu „The Wolf of Wall Street“ iz 2013. godine, a časopis „Time“ ju je 2017. godine uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi svijeta.

U oktobru 2022. godine australsko izdanje časopisa „Maxim“ objavilo je svoju godišnju listu Hot 100 za 2022. godinu, na kojoj su popisali najuspješnije i najljepše žene u industriji zabave, sporta i pop kulture. Na vrhu njihovog popisa također se našla Margot.

Pravila sendviče  i čistila kuće

Margot Robbie rođena je 2. jula 1990. u Dalbyju, gradiću na sjeveroistoku Australije. Odrasla je s majkom Sarie Kessler, fizioterapeutkinjom, braćom Lachlanom i Cameronom te sestrom Anyom. Otac Doug Robbie napustio je porodicu nedugo nakon njenog rođenja i nema mnogo kontakta s njim.

Kako bi pomogla porodičnom budžetu i imala džeparac, Margot je već sa 16 godina uz školu honorarno radila kao konobarica, pravila sendviče u Subwayu i čistila kuće. Već tada ju je privlačila gluma pa je upisala dramsku umjetnost na koledžu Somerset u Mudgeerabi, gradiću u blizini Gold Coasta.

Nakon toga otišla je u Melbourne, na drugi kraj Australije, gdje je bilo mnogo više posla za mladu glumicu koja tek treba izgraditi karijeru.

Na početku je snimala reklame, pojavila se u dva mala nezavisna filma, a potom se prijavila na audiciju za ulogu u “Susjedima”, najpopularnijem i najdugovječnijem australskom televizijskom serijalu, u kojem su se prije nje probili i Nicole Kidman te mnoge druge buduće holivudske zvijezde.

No, njoj uspjeh u domovini nije bio dovoljan, odlučila je otići u Ameriku. Prvo je živjela u New Yorku i odlazila na audicije u Los Angeles. Javila se za ulogu u “Charliejevim anđelima”. Nije je dobila, ali su joj producenti ponudili nešto drugo, ulogu u serijalu “Pan Am” u kojem je glumila i Christina Ricci.

Već godinu nakon ukidanja serijala “Pan Am” glumila je u filmu “Pravi trenutak”, a 2013. zabljesnula je u filmu „The Wolf of Wall Street“ redatelja Martina Scorsesea, u kojem je bila partnerica holivudskoj zvijezdi Leonardu DiCapriju.

Nova holivudska zvijezda

Film je postigao nevjerovatan uspjeh, a Margot Robbie postala je nova holivudska zvijezda.

Uloga je sadržavala brojne prizore seksa ili aludiranje na seks, uključujući jednu poprilično golišavu scenu, a spomenute scene privukle su pažnju pokojnog osnivača „Playboya“ Hugha Hefnera. Iako nije znao njeno ime, znao je da je želi u svom časopisu.

– Djevojka koja glumi ženu Jordana Belforta u „The Wolf of Wall Street“ je vrlo, vrlo lijepa. Pošaljite joj poruku! Spremni smo za nju. Bila bi super – rekao je Hefner za „US Weekly“ još 2013. godine i dodao kako bi “trebala biti u Playboyu”.

Robbie je rekla kako je “njena porodica dovoljno propatila zbog nje”. Priznala je da je, prihvativši ulogu u filmu „The Wolf of Wall Street“, bila u strahu od seksualiziranih scena koje se ovjekovječuju na internetu. Međutim, kad je reditelj Scorsese predložio ublažiti stvari zbog njene udobnosti, donijela je hrabru odluku i odbila ga u korist očuvanja integriteta filma.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Cijela poenta lika Naomi je u tome da je njeno tijelo jedini oblik valute na ovom svijetu – tvrdi popularna glumica.

– Dakle, kad mi je Scorsese pokušavao pomoći, rekavši mi kako bih u sceni u kojoj zavodim Jordana možda mogla imati ogrtač, rekao sam da ne bih – prepričala je Robbie i naglasila da “Naomi mora biti gola jer polaže sve što ima na stol”.

Osvrćući se na snimanje nezaboravne scene zavođenja u filmu, u intervjuu 2018. godine rekla je:

– To se ne vidi dok gledate film, ali u stvarnosti smo u maloj spavaćoj sobi s 30 članova ekipe naguranih unutra. Svi muškarci. I 17 sati se pretvaram da se dodirujem. Vrlo je čudno i neugodno i morate zakopati neugodnost i apsurd stvarno duboko te se posvetiti u potpunosti – otkrila je.

Nakon tog filma htjela je odustati od glume, jer joj je medijska pažnja koju je tada dobijala bila previše. Ipak, nešto kasnije je shvatila kako je, zapravo, dobra u tome što radi.

Htjela napustiti glumu

– Nešto se događalo u tim ranim fazama i sve je bilo prilično grozno. Sjećam se da sam rekla svojoj mami da mislim da ne želim ovo raditi, a ona me samo pogledala, potpuno ravnodušna, i rekla: draga, mislim da je prekasno za to. U tom sam trenutku shvatila da mogu ići jedino naprijed – prisjetila se.

Dok je govorila na događaju BAFTA: A Life in Pictures, otkrila je da je izvedba u filmu „Ja, Tonya“ natjerala da shvati da je možda, ipak, dobra u glumi. Film temeljen na istinitoj priči koja prati komplicirani život prvakinje u umjetničkom klizanju Tonye Harding. Film je postao hit, a Robbie je zaradila nominacije za najbolju glumicu na Oscaru i Zlatnom globusu.

Uspješne uloge i filmovi nastavili su se nizati. Međutim, uspjeh joj nije udario u glavu.

Margot pripada onim osvajačima velikog ekrana koji su sretni odjednom i zauvijek. Uspješna je, ne samo zbog svog besprijekornog izgleda. Posjedujući glumački talent, odlikuje je i oštar um. Dokazala je da može glumiti najrazličitije uloge, od strip-junakinje Harley Quinn do engleske kraljice, ratne reporterke i plaćenog ubice.

Za supruga, filmskog producenta Toma Ackerleyja (32) udala se 2016., a zajedno su od 2012. godine. Osim što je jedna od utjecajnijih glumica današnjice i jedna od najljepših, ipak dio javnosti je uvjeren kako nije sve na njoj majka priroda zbog njenih fotografija iz prošlosti.

Amatersko tetoviranje

Australska glumica Margot Robbie se u slobodno vrijeme bavi amaterskim tetoviranjem, a njene “žrtve” su uglavnom poznanici i prijatelji. U emisiji „The Tonight Show“ s američkim voditeljem Jimmyjem Fallonom, lijepa zvijezda odala je malo poznatu tajnu, da je kupila mašinicu za tetoviranje preko eBaya.

Svoje umijeće ispoljava na svojim kolegama i prijateljima, među kojima je poznata manekenka i fotomodel Cara Delevigne. Iza sebe ima 50-ak tetovaža, a kako sama kaže, njen talent je, nažalost, sve lošiji.

Uloga kultne lutke Barbie

Kada je 2021. godine otkriveno da će Robbie utjeloviti kultnu lutku Barbie, mnogi su se saglasili da je, uistinu, obećavajući izbor. Prve fotografije sa seta pokazale su kako je Margot stvorena za ovu ulogu.

Ovom ulogom postala je službeno najbolje plaćena glumica u Hollywoodu, zahvaljujući honoraru za film „Barbie“ rediteljice Grete Gerwig.

Australskoj glumici plaćeno je nevjerovatnih 12,5 miliona američkih dolara da glumi s Ryanom Goslingom kao Kenom u ovom dugoočekivanom filmu nastalom po istoimenoj kultnoj lutki. Barbie, koja je prva igrana filmska adaptacija priče o kultnoj lutki, u kina bi trebala stići u julu 2023.

The post Margot Robbie na prvom mjestu liste najljepših žena 2022.: Niko je ne može skinuti s trona appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ukrajina požuruje Zapad da šalje oružje

Ukrajina požuruje Zapad da šalje oružje

Vujović za N1: Bit ću malo vulgaran, ali je*eš zemlju koja Bosne nema!

Vujović za N1: Bit ću malo vulgaran, ali je*eš zemlju koja Bosne nema!