in

Tretman kojim su Evropljanke njegovale lice vijekovima unazad

Slatka-Tajna.Eu

Ova metoda njege lica je daleko vijekovima unazad korišćena u Evropi, a primjenjivale su je i naše bake.

Krompir je veoma jednostavan alat koji mnogi potcjenjuju samo zbog njegove jednostavnosti i pristupačnosti.

Mnogima se čini da ono što je u svakom domu neće dati nikakav opipljiv efekat, za razliku od raznih egzotičnih komponenti. Ali u stvari, krompir, zbog svog sastava, daje odlične rezultate od primjene.

Sirovi krompir je pogodan za sve tipove kože i ne čini ga više suvim ili masnijim. Krompir je jedan od rijetkih proizvoda koji je pogodan čak i za tanku i osjetljivu kožu oko očiju, tako da prilikom upotrebe nema mjesta gdje se ne može primijeniti.

Kakav efekat se može postići:

  • omekšavanje kože;
  • matiranje;
  • poboljšanje tona;
  • pore su razjašnjene i zategnute;
  • nježna briga;
  • poravnanje nijansi;
  • pigmentne mrlje postepeno svijetle.

Ovaj efekat je posledica odličnog vitaminskog sastava krompira: ima visoku koncentraciju vitamina B, bioflavonoida i vitamina C.

Trljanje može zamijeniti dobar tonik za lice sa svojstvima protiv starenja u svom dejstvu.

Trljanje se može uraditi tako što ćete od krompira odrezati malu krišku ili iscijediti sok od krompira i nanijeti ga na pamučnu podlogu. Mislim da će za većinu opcija sa rezovima biti poželjnija od cijeđenja soka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Važno je shvatiti da trljanje krompirom nije postupak čišćenja. Zato prvo očistite kožu od šminke ili nečistoća na uobičajen način, a zatim pređite na trljanje kriškom krompira ili sokom.

Krompir se razlikuje po sortama, bolje je koristiti one u kojima ima puno tečnosti (sok). Ako ga nema mnogo, onda ga možete obrisati ne jednim, već dve ili tri svježe isječene kriške. Svrha trljanja je da nahrani kožu, pa odvojite vrijeme i nanesite sok od krompira laganim potezima.

Nakon brisanja, nemojte prati lice ili nanositi bilo koje druge proizvode na lice oko 10 minuta.

Trljanje se može obaviti jednom ujutru, ali je bolje ujutru i uveče. Efekat trljanja se djelimično manifestuje odmah (na primjer, omekšavanje kože, sužavanje pora i poboljšanje tonusa), a djelimično ima kumulativni efekat.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Otvorena je Biblioteka Rami, najveća biblioteka u Istanbulu 

Prije 90 godina bilo je prvo ukazanje Djevice Siromaha / Bljesak.info