in

Prije 90 godina bilo je prvo ukazanje Djevice Siromaha / Bljesak.info

Prije 90 godina bilo je prvo ukazanje Djevice Siromaha / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Prije 90 godina bilo je prvo ukazanje Djevice Siromaha / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: banneux-nd.be / Belgijska djevojčica Mariette Beco koja je doživjela viziju Blažene Djevice Marije 

Na današnji dan 1933. godine belgijska djevojčica Mariette Beco doživjela je svoju prvu viziju Blažene Djevice Marije.

Ukazanje se dogodilo u mjestu Banneux u Belgiji, jugoistočno od grada Liègea i nekih 30-tak kilometara od tromeđe Belgije, Nizozemske i Njemačke, 15. siječnja 1933.

Djevojčica Mariette Beco tada je imala 11 godina, a Gospa joj se ukazivala sve do 2. ožujka iste godine, dakle tijekom mjesec i pol dana.

Tijekom jednog od ukazanja djevojčica je Gospu upitala: “Tko ste vi, moja lijepa Gospođo?”, a Gospa je odgovorila: “Ja sam Djevica siromašnih!”Tijekom svih je ukazanja Gospa tražila od Mariette da moli, a tijekom jednog od ukazanja na tome je mjestu izbio izvor žive vode, i to usred zimskog dana. U sljedećm je ukazanju Gospa pojasnila kako je taj izvor “namijenjen svim narodima da bi se liječili bolesni”. 

Gospa je od Mariette tražila da se na tom mjestu izgradi kapelica te da se mnogo moli. Vjernici smatraju da je Gospa sa svojih osam ukazanja Marietti željela ublažiti veliku nevolju Drugog svjetskog rata zbog kojega su Europa i dio svijeta bili osiromašeni, a mnogi životi izgubljeni.

Foto: Obitelj Malih Marija / Izvor vode u svetištu Banneux

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zadnji, osmi put Gospa se ukazala 2. ožujka. Te je večeri kiša snažno padala. Mariette je molila krunicu. Iznenada je kiša stala, nebo se razvedrilo i pokazale su se zvijezde. Gospa se pokazala djevojčici.

Ovaj put se nije smiješila. Bila je ozbiljna i rekla: “Ja sam Majka Spasitelja, Majka Božja. Moli marljivo”. Ranije je Gospa odlazila uz pozdrav “Au revoir”– “Doviđenja”, a ovaj je put rekla “Adieu” – “Zbogom”.

Od toga zadnjeg ukazanja, Gospa se više nije ukazivala u Banneuxu, ali hodočašća traju sve do današnjeg dana. Zanimljivo je spomenuti da je te iste 1933. u siječnju Hitler postao njemački kancelar.

Blažena Djevica Marija ukazala se djevojčici 15 dana uoči tog kobnog Hitlerovog dolaska na vlast, što se može tumačiti kao upozorenje. Hitlerova nacistička Njemačka okupirala je kasnije Belgiju za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Već 1935. osnovana je komisija da ispita ukazanje u Banneuxu. Zaključak i konačni rezultat je predan u Rimu 1937. Biskup Karkhofs iz Liega potvrdio je 1942. da su događaji u Banneuxu nadnaravni te je odobrio javno štovanje.

Mariette Beco doživjela je 90 godina života, a umrla je 2011. u Banneuxu. 

Danas je svetište u Banneuxu najveće svetište u Belgiji, kojeg posjeti više 500.000. hodočasnika, a to svetište posjetio je i sveti papa Ivan Pavao II.

(Izvor: Obitelj Malih Marija)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tretman kojim su Evropljanke njegovale lice vijekovima unazad

Tretman kojim su Evropljanke njegovale lice vijekovima unazad

IZA KAMERE – Jure i Mate

IZA KAMERE – Jure i Mate