in

Pas bez jednog uha slikanjem stigao do novog doma

Pas bez jednog uha slikanjem stigao do novog doma
Slatka-Tajna.Eu

​Iza sedmogodišnjeg mješanca boksera ostao je period tokom kojeg mu je život visio o koncu jer je učestvovao u borbama pasa.

Slavu je stekao nakon onlajn aukcije njegovih “remek-djela”, a tek sada je našao stalan dom.

Kada su zaposleni u skloništu za životinje u Konektikatu krenuli u akciju da pronađu dom za Van Goga, psa spasioca sa jednim uvetom, znali su šta treba da rade: da nabave platno i boju.

Mješanac boksera težak nešto manje od 32 kilograma koji je spasen iz ringa za borbu pasa, sada je usvojen nakon veoma uspješne onlajn aukcije njegovih slika.

Ova “remek-djela” nastala su tako što je Van Gog lizao puter od kikirikija i jeo džigericu iz plastične kese i razmazivao boju na platnu koje je bilo postavljeno ispod hrane.

Centar za zbrinjavanje napuštenih životinja “Happily Furever After”, koji je osmislio novi umjetnički način privlačenja publiciteta, planira još jednu izložbu sljedećeg mjeseca kako bi pokušao da pronađe domove za druge životinje.

“To je prelijepa stvar jer ljudi ne samo da pomažu organizaciji, već podržavaju i konkretnog psa. Za njega je slikanje poslastica. On uživa u tome”, rekla je za Foks njuz didžital Džeklin Gartner, osnivač centra i kustos umjetničke izložbe, prenosi RTS. 

Gartnerova je istakla da je bilo izuzetno malo interesovanja za Van Goga nakon što je prošlog ljeta stigao iz skloništa u Sjevernoj Karolini. Kada je pronađen u cijevi bio je napušten, povređen i krvario je zbog čega su veterinari morali da mu amputiraju lijevo uho.

Na osnovu povreda pretpostavlja se da je učestvovao u borbama pasa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Njegova prva samostalna “umjetnička izložba” u skloništu bila je slabo posjećena, što je navelo Gartnerovu da slike ponudi na prodaju na internetu.

Uz pomoć video-snimka na Tik-toku koji je privukao 300.000 pregleda, Van Gogova umjetnička djela su odmah rasprodata, a on čak je bilo i porudžbina za nove slike.

Poslije sedam mjeseci u hraniteljskoj porodici, Van Gog je sada u procesu usvajanja. Njegova nova vlasnica Džesike Starovic obećala je da će mu dozvoliti da nastavi da stvara svoja postimpresionistička djela.

Kao i njegov holandski prezimenjak iz 19. vijeka, jedan od najpoznatijih svjetskih umjetnika koji je tokom života stvorio oko 900 uljanih slika, uključujući Suncokrete i Zvjezdanu noć, pas Van Gog je plodan, objašnjava Gartnerova.

Sedmogodišnji pas nedavno je završio svoj 140. rad.

Starovic je za Foks izjavila da je Van Gog doživio mnogo traume, da trenutno “radi na svojim manirima” i da uči da se osjeća prijatnije u prisustvu drugih pasa.

Gartnerova naglašava da, za razliku od pravog Van Goga koji je priznanje dobio tek nakon njegove smrti 1890. godine, pas uživa u plodovima svog rada: “On je pravilno nadoknađen za svoj rad – igračkama i poslasticama”.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dnevnik u 19: Uhapšeno 10 osoba zbog incidenta na dječijem turniru na Ilidži

Dnevnik u 19: Uhapšeno 10 osoba zbog incidenta na dječijem turniru na Ilidži

Smijeh do suza:))

Smijeh do suza:))