in

Fitnes trendovi iz 2022.

Fitnes trendovi iz 2022.
Slatka-Tajna.Eu

Još jedna godina je iza nas. Neko će je pamtiti po lijepim stvarima, neko po manje lijepim, ali u svakom smislu bila je jako uzbudljiva gledajući svjetska dešavanja. Svaka godina donosi neke trendove, pa su tako i ovu 2022. godinu obilježili sjajni fitnes trendovi.

1. Fitnes gedžeti u vidu aplikacija i smart satova

Skoro da ne poznajem osobu koja ne koristi neki smart gedžet za praćenje svog fitnes napretka. Najpopularniji su fitnes satovi, pa eto vam ideje ako tražite nekome poklon. Velika je lepeza mogućnosti koju nam pruža fitnes sat. Od praćenja kvaliteta sna, preko unosa vode, do pređenih kilometara i potrošnje kalorija. S druge strane, kada se pogleda šira slika, nikad nije bilo više gojaznijih ljudi, što nam govori da baš su nam satovi često samo gedžeti.

2. Virtuelni fitnes

Najveći rast u prošlog godini je doživio virtuelni fitnes. Vrijeme pandemije i zatvorenog prostora je učinilo da improvizujemo i da se snalazimo tražeći način da budemo fizički aktivni. Još jednom je potvrđena teza da – gdje ima volje, ima i načina. Svakako je izgovore najlakše pronaći. I zaista smo u prednosti što živimo u 21. vijeku gdje možemo imati dostupan trening na jedan klik. Mnogo je benefita koje nam donose kućni treninzi gdje ne gubimo vrijeme na odlaske u sale za vježbanje i bukvalno možemo odraditi trening dok nam se krčka ručak na šporetu. Jedina mana je ta da, ukoliko ne izvodimo pravilno određene vježbe, može doći do povrede i zato je bitno da se konsultujete sa vašim trenerom o tehnici izvođenja vježbi.

3. Hit treninzi

Brzina života je učinila to da mnoge stvari želimo da skratimo i da ih učinimo instant pa smo tako i trening skratili i povećali mu intenzitet.  Tako su i visokointenzivni treninzi dostigli vrhunac u prošlog godini. Praktični su i mogu se izvoditi bilo gdje jer nam ne trebaju rekviziti.

4. Pilates trend

Pilates je prošle godine dostigao vrhunac popularnosti. Nikad više svjetski poznatih lica nije napravilo selfi iz nekog pilates studija nego u 2022. godini. Konačno se probudila svijest ljudi o benefitima koje nam pruža kombinacija vježbi koja se praktikuje na pilates treningu.  Sjedilački način života svakodnevno ostavlja posljedice na naš kičmeni stub, a pilates tehnika se fokusira na jačanje mišića core kompleksa koji su nam od velike važnosti za higijenu kičme.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Skoro da ne postoji osoba koja u 21. vijeku nije imala neku tegobu sa kičmom. S druge strane, pilates studija su tako uređena da pružaju i opuštajući momenat koji nas oslobađa stresa i prosto nas natjera da usporimo od ubrzane svakodnevice.

5. Zdravlje je uvijek u trendu

Ovaj trend sam ja uvrstila u spisak fitnes trendova za 2022. godinu jer prosto nikad nije dovoljno pričati o tome koliko nam je zdravlje bitno i koliko dobar osjećaj u sopstvenom tijelu može da doprinese kvalitetnijem životu. Nikad nam sve nije bilo dostupnije, a s druge strane nikad više nije bilo gojaznih osoba i osoba kojie imaju problem sa inzulinskom rezistencijom koja je i posljedica lošeg stila života u najvećem broju slučajeva.

Pred nama je još jedna nova godina u kojoj ćemo svjedočiti novim fitnes trendovima. Na nama je da odlučimo da li ćemo ih pratiti ili ne, ali u svakom slučaju treba da pratimo ono što je u skladu s nama i s poboljšanjem našeg zdravlja i kvaliteta života. Na kraju krajeva, samo to je i bitno.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tačka na 7: Od ‘mrske’ prošlosti do ‘sjajne’ budućnosti, u jednoj sedmici

Tačka na 7: Od ‘mrske’ prošlosti do ‘sjajne’ budućnosti, u jednoj sedmici

Muke s obračunom kuna u eure|Meštar 3|NewsBar®

Muke s obračunom kuna u eure|Meštar 3|NewsBar®