in

Euro je od ponoći jedino sredstvo plaćanja u našoj zemlji

Slatka-Tajna.Eu

Euro je od ponoći jedino sredstvo plaćanja u našoj zemlji

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Nakon dvotjednog plaćanja u kunama i eurima, od ponoći plaćamo samo eurima. No, kune i dalje možemo zamijeniti eurima, a i cijene će se do kraja godine iskazivati dvojno – i u eurima i u kunama.

Nacionalnu valutu – kunu, kojom smo se koristili gotovo tri desetljeća, od ponoći je potpuno zamijenio euro, što za trgovce znači lakši rad s jednom valutom.

Klaudija Modrić Plantarić i naša riječka ekipa na riječkoj su tržnici provjerili jesu li se kupci i prodavači naviknuli na euro.

Naša splitska ekipa jutros je provjerila je li lakše raditi sada kada je u optjecaju samo euro.

– Kune su ostale samo za uspomenu, od danas se plaća samo eurima. Ono sitno što je možda nekome ostalo vjerojatno će spremiti za uspomenu, rekla je Ivana Šilović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Naša je ekipa na varaždinskoj tržnici provjerila što kažu prodavačice i prodavači te je li im lakše sada kada rade samo s eurom.

Za suzbijanje loših posljedica uvođenja eura – povećanja cijena, Vlada poduzima niz mjera. Uz ostalo, potrošačima će biti dostupni popisi cijena 80 proizvoda u 10 najvećih trgovačkih lanaca, pa će moći sastaviti svoje tzv. crne i bijele liste.

Hrvatska udruga banaka podsjeća građane da je danas zadnji dan kada se ne naplaćuje naknada za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima drugih banaka. Stoga, od ponoći će građani moći podizati gotovinu u eurima bez naknade isključivo na bankomatima svojih banaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mostar: 28 novih pojaseva u Cro Staru / Bljesak.info

Tačka na 7: Od ‘mrske’ prošlosti do ‘sjajne’ budućnosti, u jednoj sedmici