in

Težak poraz Hrvatske na otvaranju SP-a

Težak poraz Hrvatske na otvaranju SP-a
Slatka-Tajna.Eu
Težak poraz Hrvatske na otvaranju SP-a

Hrvatska – Egipat

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska muška rukometna reprezentacija doživjela je u petak jedan od najtežih poraza na otvaranju velikih natjecanja izgubivši od Egipta 22-31 (12-16) u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, odigranoj u Husqvarna Gardenu u Jönköpingu.

Marin Šipić je sa pet pogodaka bio najbolji strijelac Hrvatske, a po četiri pogotka postigli su Ivan Martinović, Igor Karačić i Filip Glavaš. Vratari su zajedno imali pet obrana, četiri Dino Slavić, a jednu Dominik Kuzmanović.

Kod Egipćana je sa sedam pogodaka prednjačio Mohsen Mahmoud, a po pet golova postigli su Yehia Elderaa i Ali Mohamed. Vratar Karim Hendawy je uz 10 obrana postigao i jedan pogodak.

Hrvatska je loše ušla u dvoboj s Egipćanima koji su nakon šest i pol minuta već imali tri pogotka prednosti (4-1). Obrana nije mogla ništa zaustaviti, a ni u napadu nije bilo dovoljno preciznosti, kako u realizaciji, tako ni u pripremi.

Egipćani su u razdoblju od 11. do 15. minute serijom 3-0 prvi put došli do pet golova prednosti (9-4). To je izbornika Hrvoja Horvata natjeralo na minutu odmora i promjenu obrane u “5-1”. No, od toga vidljivog rezultata nije bilo.

Egipćani su i dalje lakoćom pronalazili rupe u hrvatskoj obrani, a ni napadački nije bilo pravih rješenja pa je od 9. do 19. minute jedina dva pogotka postigao Filip Glavaš iz sedmeraca. Tako je Egipat došao i do šest pogodaka prednosti (11-5).

Za razliku od obrane, koja tijekom cijelog prvog poluvremena nije bila na potrebnoj razini, hrvatski napad je u zadnjih deset minuta prvog dijela postao ubojiti, ponajviše zahvaljujući Igoru Karačiću, koji se iskazao i kao realizator, i kao kreator. Tako je Hrvatska uspjela zaostatak do kraja poluvremena svesti na četiri gola (12-16).

Hrvatski vratari su bili “na streljani”, ali nedostajao je i njihov učinak. Slavić je u 8. minuti zaustavio šut Alija Mohameda i to je bila jedina obrana hrvatskih čuvara mreže u prvih 30 minuta, dok ih je na drugoj strani Karim Hendawy imao pet.

Drugo poluvrijeme je Marin Šipić otvorio svojim trećim pogotkom za 13-16, a minutu poslije je ponovno bio na “ziceru”, no Hendawy je taj udarac obranio. Kad je Kuzmanović u 35. minuti obranio sedmerac Sanadu, pojavila se nada da će se i hrvatski vratari razbraniti, ali to se nije dogodilo.

Tako je već u 38. minuti Egipat došao ponovno na +6 (20-14), a u 43. minuti na najvećih +8 (23-15). To je prednost u 52. minuti narasla i na +9 (28-19), kad je Hrvatska zaigrala bez vratara, što je iskoristio egipatski čuvar mreže Hendawy pa se i on upisao među strijelce.

Egipćani su potpuno iskoristili sve slabosti Horvatovog sastava u ovom dvoboju, utakmicu završili sa devet golova viška (31-22) te već sada pokazali da će biti opasan suparnik svim reprezentacijama na ovom Svjetskom prvenstvu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Hrvatskoj će za nešto više od prolaza prvog kruga trebati potpuna preobrazba u nastavku natjecanja.

Nakon dana odmora, Horvatove izabranike u nedelju (20.30 sati) očekuje dvoboj protiv reprezentacije SAD-a koja je u petak ostvarila povijesnu, prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima svladavši Maroko sa 28-27. 

HRVATSKA – EGIPAT 22-31 (12-16)

Jonkoping. Dvorana: Husqvarna Garden. Suci: Ignacio Garcia i Andreu Marin (Španjolska).

HRVATSKA: Slavić 4, Kuzmanović 1; Mihić, Duvnjak 2, Gojun, Kraljević, Karačić 4, Musa 1, Šebetić 1, Cindrić, Martinović 4, Šušnja, Šipić 5, Glavaš 4 (3), Srna 1, Jelinić

EGIPAT: Homayed, Hendawy 9 obrana, 1 gol; Elnakkady, Ah. Mohamed 4, Elmasry, Elwakil 3, Y. Elderaa 5, Kaddah 1, S. Elderaa, Abdelhak 1, Saad, Mahmoud 7, Mesilhy, Shebib 3, Al. Mohamed 5, Sanad 1

Isključenja: Hrvatska 10 minuta; Egipat 4 minute

Sedmerci: Hrvatska 3/4; Egipat 0/2

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Prva dama BiH, Mirela Bećirović još jednom pokazala da je kraljica stila

Prva dama BiH, Mirela Bećirović još jednom pokazala da je kraljica stila

SP u rukometu: Egipćani ”razmontirali” hrvatsku obranu / Bljesak.info

SP u rukometu: Egipćani ”razmontirali” hrvatsku obranu / Bljesak.info