in

Pronađen leopard koji je pobjegao u Zoo vrtu u Dalasu

Pronađen leopard koji je pobjegao u Zoo vrtu u Dalasu
Slatka-Tajna.Eu

Ženka oblačastog leoparda, čiji je nestanak doveo do zatvaranja zoološkog vrta u Dalasu, pronađena je u petak uveče, saopštili su zvaničnici zoološkog vrta, prenosi Si-En-En (CNN).

“Locirali smo ženku oblačastog leoparda po imenu Nova, staru između 3 i 4 godine, unutar objekta (zoološkog vrta)”, rekao je portparol zoološkog vrta u pisanoj izjavi. 

“Nalazila se veoma blizu prvobitnog staništa, a timovi su mogli bezbedno da je uhvate”, navedeno je u izjavi. Nestanak životinje je otkriven, kada su radnici zoološkog vrta zapazili da je ograda oko njenog ograđenog prostora isječena. Policija Dalasa istražuje slučaj, a oštećenje ograde okarakterisano je kao “namjerni čin”.

“Vjerujemo da je ovo bio namjeran čin, zbog čega je pokrenuta krivična istraga”, izjavio je policijski narednik Voren Mičel na konferenciji za novinare. 

“Ograda kroz koju je pobjegao leopard namjerno je posječena”, dodao je on.

Zoološki vrt u Dalasu saopštio je da je ženka leoparda Nova bila na veterinarskom pregledu u petak uveče, ali da nisu uočeni znakovi povrede.

Objekat je prethodno zatvoren jer su radnici i policija tragali za nestalom divljom mačkom. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Jasno je da ovo bjekstvo nije propust staništa, niti greška čuvara”, istakao je izvršni direktor zoološkog vrta Dalasa Greg Hadson.

Kako je ranije prenio Rojters, leopard je pobjegao iz svog staništa u zoološkom vrtu u Dalasu u petak, zbog čega je park zatvoren i izdato upozorenje “Plavi kod”, iako su predstavnici Zoo vrta uvjeravali da velika mačka nije opasna za ljude. 

“Ona ne predstavlja opasnost za ljude”, Mnogo je vjerovatnije da će se od straha popeti na drvo, sklanjati se s puta, loviti vjeverice i ptice i nadati se da neće biti zapažena”, rekao je potpredsednik zoološkog vrta za negu i zaštitu životinja Harison Edel.

Oblačasti leopardi, nazvani po šarama na krznu koje su poput oblačića, naseljavaju guste šume u podnožju Himalaja, jugoistočne Azije i južne Kine. 

Kategorisani su kao ugrožena vrsta od strane Međunarodne unije za očuvanje prirode zbog gubitka staništa i krivolova. 

Prema Svjetskom fondu za divlje životinje, u divljini širom jugoistočne Azije ostalo je oko 10.000 mačaka. Ovi leopardi obično teže između 11 i 20 kilograma.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Položeni vijenci i odana počast braniteljima u Rijeci

Položeni vijenci i odana počast braniteljima u Rijeci

minha família é azarada #shorts

minha família é azarada #shorts