in

UZ USPJEH S NOVOM PJESMOM: Oženio se Muhammed Karaosman

UZ USPJEH S NOVOM PJESMOM: Oženio se Muhammed Karaosman
Slatka-Tajna.Eu

Pjevač Muhammed Karaosman rođen je Zvorniku, a danas živi na relaciji Švedska – Sarajevo. Muzikom i pjesmom bavi se već punih 11 godina. Prvi album snimio je 2007. godine, koji se zvao „Bolje za nas“. Kompletan album radio mu je Amil Lojo, a sa tog albuma izdvojila se naslovna pjesma. Istu tu pjesmu kasnije je ponovo snimilo još nekoliko pjevača, ali, kako nam je rekao, to ga nije naljutilo, jer je on bio i ostao prvi koji ju je snimio i javnosti prezentirao.

Novu pjesmu „Sreću stavi na sigurno“ radio ti je Eldin Huseinbegović?

-Kada se probudio u meni taj ponovni poziv duše a i dara od Boga, nisam mogao više to da potiskujem, moja nutrina mi je govorila da je to moja misija i da imam kroz pjesmu još šta da kažem i doprinesem. Ako se prokletnik bori sa šundom i nemoralom najgore je što se našoj djeci sve to servira i sa tom muzikom odrastaju i odgajaju se. Moramo uspostavljati neke paralele, nije u redu da kolutamo očima i kao da se čudimo šta nam se to dešava. Tako da ja stvarno ne znam sa kim bi mogao sarađivati, ako ne sa Eldinom Huseinbegovićem, on je upravo bio ta svijetla tačka muzike i tog lijepog odraza.

Da li je muzika tvoj životni poziv?

-Više od pola života sam živio od muzike, ali imam i privatni biznis, koji hvala Bogu ide sve bolje i bolje. Drago mi je da ne zavisim od muzike. Muzika jeste show, ali muzika je i biznis, pa valjda čovjek poslije toliko godina shvati da bi se bavio šoubiznisom mora da izbalansira i jedno i drugo. Radim mnogo, nemam ni jedan dan u sedmici slobodan i ne žalim se. Cilj mi je da mi muzika bude profesionalni poziv.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pjesme koje snimaš nisu toliko profitabilne u tom šoubiznisu, na njima ne možeš da uzimaš povelik bakšiš?

-Ljudima se danas servira sve i svašta jer će sve progutati. Međutim, uvijek ima i uvijek će biti i onih, koji biraju šta će jesti i nije im žao za to platiti. A, probirljivima ne možeš uvaliti bilo šta, pa zato i ovaj poziv koji sam i sam odabrao iziskuje još puno truda i puno više ulaganja u svakom smislu, a da bi naravno mogao to jednom naplatiti. Sve je stvar je ličnog ubjeđenja.

A da se kod Muhammeda ne dešavaju samo lijepe stvari na poslovnom planu, govori nam podatak da mu i u ljubavi “cvjetaju ruže”. Naime, on se oženio prije nekoliko dana a s našim čitateljima je podijelio i nekoliko fotografija sa šerijatskog vjenčanja.

Razgovarao: Bato Šišić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Objavljena karta rizika putovanja za 2023., evo gdje se nalazi BiH

Objavljena karta rizika putovanja za 2023., evo gdje se nalazi BiH

Reakcija psa koji je shvatio da ga niko ne želi (VIDEO)

Reakcija psa koji je shvatio da ga niko ne želi (VIDEO)