in

ŠOKANTNO OTKRIĆE MAHIRA MEŠALIĆA: ‘SDP je pokušao spriječiti nabavku policijske opreme u TK, ali su zaboravili da ovdje nema Osmorke!’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2023\/01\/mesa.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2023\/01\/mesa.jpg”,”caption”:”Foto: Arhiva”,”bg”:”586148″}]

Zastupnik Demokratske fronte (DF) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Mahir Mešalić na Facebooku je objavio da je Socijaldemokratska partije (SDP) u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK), pokušala smanjiti iznos sredstava namijenjen za opremanje kantonalnog MUP-a.

“Klub SDP-a na posljednjoj sjednici Skupštine TK je pokušao amandmanom na budžet TK da spriječi nabavku policijske opreme za MUP TK u vidu dugih cijevi i oklopnih vozila u iznosu od 3.600,000 KM. Možda bi i prošlo, ali su zaboravili da ovdje nema Osmorke tako da se razoružanje MUP-a TK neće desiti”, napisao je Mešalić. 

“Sve dok se na paradi MUP-a RS izlaže najmodernije oružje i dok HDZ koči nabavke za MUP FBiH, mi na Tuzlanskom kantonu smo opredijeljeni da MUP TK bude najopremljeniji i u stanju da uvijek odbrani građane TK i Bosne i Hercegovine”, poručio je Mešalić i dodao:

“Samo za iduću godinu Uprava policije TK će imati 14.760.000 KM na raspolaganju te profesionalci i policajci koji vode Upravu policije TK će odlučiti o prioritetima. Nema mjesta za kompromis i naivnost”, zaključio je Mešalić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Klub SDP-a TK na posljednjoj sjednici Skupštine TK je pokušao Amandmanom na Budžet TK da spriječi nabavku policijske…

Posted by Mahir Mesalic on Monday, 9 January 2023


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Priča o najpoznatijoj golišavoj teniskoj fotografiji u povijesti / Bljesak.info

Frano Lasić o braku sa 32 godine mlađom Milenom: Harmonija se održava dogovorima! – Senzacija