in

Letizia od Španije apsolutna kraljica stila 2022.: Dama plave krvi koja iz jednostavne garderobe izvlači maksimum

Letizia od Španije apsolutna kraljica stila 2022.: Dama plave krvi koja iz jednostavne garderobe izvlači maksimum
Slatka-Tajna.Eu

Kraljica Letizia (50) od Španije nije samo kraljica svoje zemlje, već i apsolutna kraljica stila. Iznova i iznova tokom 2022. godine očaravala je neobičnim, glamuroznim ili elegantnim izgledima, kakvi se ne mogu naći drugi put u kraljevskim ormarima. Supruga španskog kralja Felipea VI (54) ne zazire od trenda niti od jarkih boja. Izrezi, koža, ekstravagantni uzorci, uvijek se iznova predstavljala u neobičnim izdanjima koji su privlačili pažnju svih. Time će španska kraljica protekle godine ostati upamćena kao modna kraljica.

Uvijek promišljena

Ne postoji ništa što španska kraljica ne može obući, djelimično zahvaljujući svojoj disciplini i atletskoj figuri, kojom se modna kraljica razmetala 2022. Letizia je uvijek vrlo promišljena, nikada se ne fokusira na više od jednog dijela tijela, ponekad su to njena dobro istrenirana ramena, zatim njene vitke ruke, pa opet mišićave noge ili dekolte koji oduzima dah. Također je prilagodila princip postavljanja jasnog fokusa kada je riječ o boji. Ako se odlučila za boju, to bi mogao biti ton u ton, kao što je tamnozeleno dvodijelno odijelo ili elegantna kombinacija grimizne kože: pantalone i povoljni top.

No, Letizia ne bi bila kraljica mode da nije obukla jedan ili drugi neobičan outfit. Iznenadila je uskom mini haljinom, sa sofisticiranim izrezima na kariranoj suknji ili u svjetlucavoj haljini.

Ženstvene haljine

S vremena na vrijeme, Letizia inspiraciju za svoje odjevne kombinacije dobija iz svoje direktne “konkurencije” kad je riječ o kraljevskom stajlingu. Jer, u jesen 2022., jedna trend boja posebno je bila veoma popularna među kraljevskim damama, bordo crvena koju su i princeza Kate (40) i Letizia znale da odlično koriste. Nosile su tamnocrvenu boju od glave do pete u elegantnom, zimskom izgledu.

O modnima odabirima kraljice Letizije ispisane su stranice i stranice pohvala, a kako i ne bi kad supruga španskog kralja zablista svakim svojim pojavljivanjem u javnosti. Odmjerena i u skladu sa situacijom nije se još dogodilo da je žrtvovala eleganciju, zato što nije htjela obući skupe toalete na prijeme i događaje koji to ne zahtijevaju. Ljubiteljica ženstvenih haljina, koje su najčešće A-kroja i sežu do sredine listova, neodoljivo podsjećaju na elegantni glamur koji je ponovo uveo „Dior“ nakon Drugog svjetskog rata, nazvavši ga The New Look.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Letizia haljine obavezno nosi na cipele s visokom potpeticom, ili punom petom. Za ležernija događanja, pogotovo u ljetnim mjesecima, kraljica obožava espadrile, odnosno sandale izrađene od špage, s punom potpeticom i obaveznim vezanjem oko gležnja. Neke od njenih najupečatljivijih pojava idealne su za inspiraciju u toplim ljetnim danima.

I španska kraljica Letizia kao Kate Middleton ima stilistu, naravno, koji im na svakodnevnoj bazi pomažu da odaberu outfite, ali ipak su one te koje ih znaju nositi i prezentirati.

Više ne krije sijede

Letizia, baš kao i Kate, gotovo nikada ne griješi u odabiru upečatljivog outfita, no za razliku od britanske princeze, može sebi dopustiti ležernije komade poput kožnih hlača, kožnih haljina i kaputa, komada s mnogo detalja i slično.

Još jedna zanimljiv detalj na Letiziji, koji Kate Middleton redovno skriva, jesu sijedi pramenovi na njenoj tamnoj kosi. Letizia ih je odlučila ponosno nositi nakon što je preboljela Covid-19, jer tada nije farbala kosu te je shvatila da za to više nema potrebe.

Da je španska kraljevska kuća dobila i ženu od stila, pokazala je već na vjenčanju, na kojem je nosila haljinu dugih rukava dizajnera Manuela Pertegaza, veo dug 15 metara i tiaru od platine i dijamanata, koju je 42 godine prije nje nosila njena svekrva, kraljica Sofia.

Odjevni komadi koje ova dama uvrsti u svoju garderobu nerijetko su dio aktuelnih kolekcija slavnih španskih high street brendova poput „Manga“ i „Zare“, zato su njene kombinacije često pod lupom djevojaka koje žele kopirati stil kraljice Španije.

The post Letizia od Španije apsolutna kraljica stila 2022.: Dama plave krvi koja iz jednostavne garderobe izvlači maksimum appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Frano Lasić o braku sa 32 godine mlađom Milenom: Harmonija se održava dogovorima! – Senzacija

Frano Lasić o braku sa 32 godine mlađom Milenom: Harmonija se održava dogovorima! – Senzacija

MARIJA ŠERIFOVIĆ STAVLJA APARATIĆ: Odlučila da ispravi krive zube

MARIJA ŠERIFOVIĆ STAVLJA APARATIĆ: Odlučila da ispravi krive zube