in

ČUVARI ETNOMUZIČKE TRADICIJE: Otac takmičar u “Nikad nije kasno,” a sin regionalna muzička zvijezda

Slatka-Tajna.Eu

Takmičar popularnog šoua „Nikada nije kasno“ Ismet Agović bavi se muzikom više od četiri decenije, a posebno uživa u izvornoj muzici.

Još tokom dječačkih dana zavolio je pjevanje, iako mu je to oduvijek bio samo hobi.

– Bavim se očuvanjem kulturne baštine, izvornom muzikom. Bavim se muzikom iz hobija, ali polako prelazi u profesionalnost – rekao je takmičar.

Svojim moćnim glasom iznenadio je mnoge, a posebno voljom i željom da očuva i promoviše tradicionalnu muziku. Iako osim sjajnog vokala umije da svira i mnogo instrumenata, posebno je ponosan na to što je samouk.

– Taj muzički pravac počeo sam odavno da ispitujem i do sad sam uradio par albuma, ali uzora nikada nisam imao kada je pjevanje u pitanju, samouk sam. Moj otac je bio priučeni muzičar, pa sam tako i ja sam naučio da sviram violinu, saksofon, klarinet – otkrio je Ismet.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sebe naziva rizničarem izvorne kulture, a najveća podrška da ostvari svoje snove u muzičkim vodama su mu supruga i sin, na čiji prijedlog se i prijavio za takmičenje veterana. Zanimljivo i njegov sin je više nego uspješan muzičar. Naime, Aladin Agović je član sve popularnijeg benda “Sandžak Tapani”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ELMA SINANOVIĆ POKAZALA ATRIBUTE: Kakve grudi

Sarajka, prva žrtva ratnog silovanja kojoj BiH treba isplatiti odštetu