in

Čuvena Štefica 40 godina kasnije: I u Kini me znaju po rečenici “Sad ću da te ka**am”

Čuvena Štefica 40 godina kasnije: I u Kini me znaju po rečenici “Sad ću da te ka**am”
Slatka-Tajna.Eu

Glumica Vitomira Lončar igrala je u kultnom filmu Rajka Grlića junakinju po imenu Štefica Cvek. Štefica je najprepoznatljivija po sceni sa Batom Živojinovićem, onoj u kojoj izgovara rečenicu “Sad ću da te ka**am”, koju, kaže Vitomira, znaju i u Kini u kojoj danas glumica živi.

“Prošlo je 40 godina kako sam bila na audiciji za film koji mi je promijenio život i okrenuo ga naglavačke. Bio je jedan od najgledanijih filmova u državi. Bilo mi je veoma uzbudljivo”, rekla je glumica i otkrila da li joj je bio problem da se obnaži pred kamerama.

“Ne! U tom skidanju nije bilo ničega vulgarnog ili neprimjerenog. Osjećala sam se sigurno zahvaljujući Rajku Grliću koji mi je na setu omogućio da se tako osjećam”.

Glumica se za Informer prisjetila i trenutka kada je upoznala Batu Živojinovića. “Upoznala sam ga tek na snimanju, ali nisam bila kao Štefica Cvek i rekla sam: ‘Isuse, to je Bata Živojinović, kako je slavan’. Sa njim nisam nikad poslije ni kafu popila”.

Ovako Vitomira danas izgleda:

Bata Živojinović je svojevremeno rekao da se postidio kada je morao da obuče tigraste gaće u filmu, a Vitomira otkriva da li se sjeća toga i da li mu je bio neprijatno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“E, toga se veoma dobro sjećam. Nije se stidio, već mu nije bilo jednostavno. Veliki frajer jugoslovenskog filma koji hoda u tigrastim gaćama i onda još ne napravi ništa tamo nekoj Štefici”.

Vitomira otkriva i da li joj smeta što se film pamti i po čuvenoj rečenici koju Živojinović izgovara Štefici.

“Više mi je smiješno. U Kini imamo grupu na društvenoj mreži We Chat u kojoj su članovi eks-ju. Pošto smo suprug i ja najstariji iz dijaspore, mladi govore roditeljima koga su upoznali, s kim se druže, pa spomenu i mene. Često dobijem poruku – ‘Rekla sam mami i tati da ste ovdje i svi vas znaju po Bati i rečenici sad ću da te ka**am, a onda im bude neugodno. Jedna rečenica koju mi je Bata rekao u filmu je obilježila generacije. Ta scena je svojevrsni fenomen”.

Glumica se u Kinu preselila 2016. godine. “Spakovala sam jedan kofer i ostavila bivši život iza sebe. Bila sam spremna da u 57. godini započnem novi život. Živim u gradu Sjenu poznatom po vojsci od terakote i radim kao profesor na fakultetu za kulturu i medije”.

Podsjetite se scene:

(Express/Mondo)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U zdrav mozak – don Anđelko Kaćunko

U zdrav mozak – don Anđelko Kaćunko

Kauboji na jugu Bosne i Hercegovine

Kauboji na jugu Bosne i Hercegovine