in

Mostar je najmultietničniji grad u Bosni i Hercegovini / Bljesak.info

Mostar je najmultietničniji grad u Bosni i Hercegovini / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Mostar je najmultietničniji grad u Bosni i Hercegovini / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neposredno prije tradicionalnog božićnog koncerta u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu je održan Božićni prijem u organizaciji mostarske “Prosvjete”, društva “Gusle”, Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar, Manastira Žitomislić i Kluba srpskih vijećnika u Gradskom vijeću Mostara.

Na svečanom prijemu sudjelovali su episkop Dimitrije, provincijal fra Jozo Grbeš i muftija Salem Dedović, te predstavnici zakonodavne vlasti.

 

Don Ante Jukić je pozdravio prisutne u ime biskupa mostarsko duvanjskog monsinjora Petra Palića, a u obraćanju je poželio da vitlejemsko svjetlo zasija u njihovim srcima i da tako dođe i do drugih ljudi.

On je poželio sretan Božić i da Božjom naklonošću bude ispunjena 2022. godina.

“Sve vas gledam s radošću i cijenim vaš dolazak među nas, jer pokazujete dugogodišnje otvoreno srce i poštenje prema nama. Kada dijelimo praznike pokazujemo da ovaj grad ima budućnost. Ima budućnost u tome da su svi naši praznici i svetkovine zajedničke, a onda također da sutrašnje eventualne probleme rješavamo zajedno”, istakao je iguman Danilo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ovo je jedan poseban grad koji zahtjeva da poruke suživota slušamo svaki dan. Za one koji ne znaju od Drugog svjetskog rata samo mjesec dana je bilo mira. Sve ostalo je obilježeno raznim ratovima. Mir nije nešto sto je samo od sebe damo, mir je nešto zašto se mi moramo boriti svaki dan! U tom duhu Mir Božji, Hristos se rodi”, kazao je na prijemu mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

“Nakon koncerta dobivam novu snagu i energiju da u Mostaru nastavimo živjeti i raditi kao sto se radilo kroz povijest. Večeras pokazujemo da je Mostar najmultietničniji grad u Bosni i Hercegovini – od Adventa, preko Božica do Ramazana i to je najveće bogatstvo koje Mostar može pružiti kako svojim građanima tako i BiH”, kazao je između ostalog predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

Foto: Bljesak.info / Svečani božićni prijem u povodu pravoslavnog Božića 

“Hvala vam sto ste osmijehom, stiskom ruke i toplom riječi s nama Srbima i svim drugim ljudima dobre volje. Da se zajedno radujemo i slavimo. Pazimo jedne druge, jer bližnjih prijatelja mi nemamo nego što smo jedni drugima. Ovo je grad koji daje nadu za ostanak, a samo zajedno možemo učinit da stvorimo razlog i povratak ili dolazak. Ne tražimo odgovornost kod drugih nego prepoznajmo onu vlastitu. Njegujemo lijepo, poštujmo iskreno osjećamo se na veliko”, kazao je dopredsjednik Gradskog vijeća Velibor Milivojević.

Okupljene je pozdravila i predsjednica “Prosvjete” Sanja Bjelica Šagovnović koja je ukazala na to da je Mostar najbolji primjer bogatstva različitosti, a praznici vrijeme kada prijateljstva, ljubav i suradnju treba da se njeguju i potiču, te pokažu široj javnost kako se u Mostaru živi.

“Mi svoje praznike ne želimo slaviti sami niti jedni pored drugih, nego upravo jedni s drugima, kako smo ih uvijek slavili u Mostaru”, rekla je Šagovnović.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dembele za trijumf Barce protiv Atletica, tuča Savića i Torresa (VIDEO)

Dembele za trijumf Barce protiv Atletica, tuča Savića i Torresa (VIDEO)

Pogledajte šta je napravio njemački ovčar kad je čuo opersku pjesmu

Pogledajte šta je napravio njemački ovčar kad je čuo opersku pjesmu