in

Na graničnim prijelazima otežano, na Bajakovu čekanja oko šest sati

Na graničnim prijelazima otežano, na Bajakovu čekanja oko šest sati
Slatka-Tajna.Eu
Na graničnim prijelazima otežano, na Bajakovu čekanja oko šest sati

Pojačan promet

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnim prijelazima s Republikom Srbijom i BiH na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske čekanja su višesatna, a najduže se, oko šest sati, čeka na graničnom prijelazu Bajakovo.

Iz PU vukovarsko-srijemske dodaju da se na graničnim prijelazima s BiH čeka nekoliko sati.

– Najveće kolone su na graničnom prijelazu Bajakovo gdje se na ulazak u zemlju čeka u prosjeku oko šest sati, potvrdio je HINA-i glasnogovornik Policijske uprave Dragoslav Živković.

Normalno je, kaže, da pri višesatnim čekanjima ima i nervoze među putnicima.

– Nije bilo do sada razloga za postupanjem policije, a jedini izraz nervoze zbog čekanja bila su trubljenja pojedinih vozača, napomenuo je Živković.

Očekuje, kaže, da bi se nadolazećih dana trebale smanjiti gužve na graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku.

– Teško je to predvidjeti jer ima i onih koji još nisu niti krenuli na put upravo očekujući da bi se tijekom današnjeg dana i večeri mogle stvoriti gužve na prijelazima, rekao je.

U svakom slučaju, ističe, hrvatska policija raspolaže s dovoljno resursa kako bi promet preko graničnim prijelaza tekao nesmetano uz, doduše, otežane uvjete.

– Kapacitet prijelaza je takav kakav je dok s druge strane, moramo ispuniti i sve granične norme posebice vezane uz šengenski prostor čijom je članicom Hrvatska postala od 1. siječnja, podsjetio je Živković.

Kako je na Bajakovu, javio je za Dnevnik u podne novinar HTV-a Marin Ćurić. Rekao je da zastoja itekako ima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Kolona na Bajakovu za ulazak u RH je oko šest kilometara. U posljednja 24 sata u RH preko Bajakova ušlo je više od 6000 vozila i 26.000 putnika. Istovremeno iz Hrvatske je izašlo oko 1700 vozila i 4600 putnika. Što se tiče kontrola i pregleda ništa se nije od 1. siječnja promijenilo. Schengenska pravila i kontrole ovdje se primjenjuju još od ulaska Hrvatske u EU, već gotovo deset godina. Granična policija očekuje smanjenje gužvi do kraja dana. Neki putnici su stigli čak sinoć u 20 sati, neki u ponoć. Čeka se više od 12 sati, izvijestio je.

Dodao je da su otvorene sve četiri kolničke trake za autobuse i pet kolničkih traka za osobna vozila te se trenutačno upotrebljavaju svi raspoloživi resursi. Granična policija apelira da se koriste i alternativnim graničnim prelazima – u prvom redu Šid – Tovarnik i Bačka Palanka – Ilok, naveo je i dodao da su kontrole potrebne znajući kako je ovdje na Bajakovu prije samo dva dana zaplijenjeno čak 270 kg marihuane.

Brojni putnici u kolonama razočarani su, ljuti, neispavani. Evo što su rekli:

Nakon što napokon prijeđu granicu i uđu u Hrvatsku, vozače čekaju i kolone na naplati cestarine. Kod naplatne postaje Zagreb istok bila je novinarka HTV-a Iva Vukadin.

Rekla je da se “problem stvara i na naplatnoj postaji Zagreb – istok tj. Ivanja Reka.

– Svi ti putnici koji su u noćnim satima krenuli sa svog polazišta dolaze ovdje na naplatnu postaju jer većina njih ide prema Zagrebu i zapadnijim europskim zemljama – idu svojim kućama. Jutros je kolona automobila bila dugačka i do 4 km, sad je situacija puno bolja – duga je do 1 km. Čekanja i dalje ima, no sve te gužve su se očekivale jer su završili blagdani, praznici i obiteljska druženja, vrijeme je za povratak poslovnim obavezama, rekla je.

Neki su vozači nervozni, drugi kažu da su to i očekivali i da im je važno samo da stignu živi i zdravi na odredište. Ovo su neke od njihovih izjava:

Evo kako su sve komentirali iz Hrvatskih autocesta: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DJEČAK SA FOTKE DANAS DUGUJE GOLEME PARE TELEVIZIJI PINK, DANAS JE U SRETNOJ VEZI IAKO JE IMAO EPITET ZGODNOG NEŽENJE – Senzacija

DJEČAK SA FOTKE DANAS DUGUJE GOLEME PARE TELEVIZIJI PINK, DANAS JE U SRETNOJ VEZI IAKO JE IMAO EPITET ZGODNOG NEŽENJE – Senzacija

Paljenjem svijeća na kružnom toku građani se oprostili od velebne rasvjete koja je nekada svijetlila / Bljesak.info

Paljenjem svijeća na kružnom toku građani se oprostili od velebne rasvjete koja je nekada svijetlila / Bljesak.info