in

KEMALU MALOVČIĆU NARUŠENO ZDRAVLJE: Jedva pjevao, reagirala hitna pomoć

KEMALU MALOVČIĆU NARUŠENO ZDRAVLJE: Jedva pjevao, reagirala hitna pomoć
Slatka-Tajna.Eu

Kemal Malovčić legenda narodne muzike, Novu 2023. godinu dočeko je sa prijateljima i fanovima u njemačkom gradu Hagenu. Ipak, da su ga godine sustigle i da više ovakva naprezanja za njega više nisu, i sam se uvjerio tokom najluđe noći. Naime, Kemal je bio vidno umoran, nije mu bilo do pjesme, ali organizatore i fanove nije htio da razočara.

-Zaista više ne mogu često da nstupam, meni je dovoljno nekoliko nastupa tokom godine i to je to. Po dolasku u Hagen iz Beča, tu noć, dakle noć prije Nove godine, završio sam u Hitnoj pomoći. Visok pritisak mi nonstop varira i to me baš pravi i pospanim i umornim. Odmah po povratku u Beč odlazim kod mog kućnog ljekara i tražit ću sve moguće pretrage, prije svega kompletnu kontrolu arterija. Pa, meni je 77 godina, ako se za svojih više od 50 godina karijere nisam napjevao i naradio, ne znam ko je? – rekao nam je Kemo.

Ipak, što se tiče diskografije Kemo tu neće da stane, pa nam je otkrio:

-Upravo sam snimio jedan duet sa jednim mladim pjevačem. To je Neno Beširević-Škembe. To je jedna lijepa pjesma u kojoj su opjevani i Bosna i Sandžak. Ali, ni sam neću da mirujem, opet idem kod Mileta M. Ilića poznatijeg kao Mile Bas, da mi uradi jednu pjesmu. Mene Mile zna u dušu, sa njim sam snimio toliko mnogo hitova, pa idem opet u provjerene ruke. Niko me nepoznaje onoliko koliko on. Ne očekujem ja taj neki veliki hit, jer meni to više nije potrebno, već eto, da malo obnovim svoj reportoar.

Danas mnogi mladi pjevači snimaju tvoje i Šemsine stare pjesme kao covere?

-Neka snimaju, jer oni, kako sebi, isto tako i nama čine uslugu. Ponovno oživljavaju te naše pjesme, pa onda ova mladost danas kada to čuje, ode da vidi i pogleda ko je originalni izvođač. To znači da su pjesme dobre, vrijedne, jer niko neće ponovno da snimi nešto što ne valja.

Postoji li neka pjesma u tvojoj karijeri, koju si snimio protiv svoje volje?

-Da postoji, to je pjesma „Fatima“. Taj album sam radio sa pokojnim Novicom Uroševićem. Ja sam se protivio da je snimim, jer nikako mi nije bila legla ,ali da je nisam snimio, ne bi mi Novica dao ni druge pjesme. Ali, bilo je takvih pjesama i kod Mileta Basa. Sjećam se da pjesmu „Okreće se kolo sreće“ nisu htjeli da snime ni MIle Kitić, a ni Sinan Sakić, pa sam je ja uzeo. A, onda je postala moj zaštitni znak.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bato Šišić

BONUS VIDEO

The post KEMALU MALOVČIĆU NARUŠENO ZDRAVLJE: Jedva pjevao, reagirala hitna pomoć appeared first on Express.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

STAVILA SILIKONE, POVEĆALA USTA I URADILA ZUBE: Kaća Grujić je izgledala potpuno drugačije u prošlosti

STAVILA SILIKONE, POVEĆALA USTA I URADILA ZUBE: Kaća Grujić je izgledala potpuno drugačije u prošlosti

Tužbe i krivične prijave zbog prodane tvornice eksploziva u srednjoj Bosni

Tužbe i krivične prijave zbog prodane tvornice eksploziva u srednjoj Bosni