in

Winter svirke kao šlag na tortu za još jednu uspješnu godinu – Hayat Production

Winter svirke kao šlag na tortu za još jednu uspješnu godinu – Hayat Production
Slatka-Tajna.Eu

Za kraj još jedne uspješne godine grupa Retro je odradila nekoliko nastupa u nekoliko gradova na sve popularnijim winter svirkama. Pored Winter parka u Bihaću bili su dio Zimske priče u Bosanskoj Krupi te Wintermanije u Pub Now u Sanskom mostu, a za doček nove godine nastupili su u pivnici Kod Crnog Mačka u Vitezu. Ove godine publika je pokazala veliki interes za ovakve događaje ali i za nastup grupe Retro za koju je prošla godina bila do sad najuspješnija.

Nakon što su početkom godine objavili novu autorsku pjesmu “Ne krivi me” te gostovali u programu nekoliko većih tv stanica u BiH ekspresno su popunili datume za ljetnu sezonu tokom koje su odradili 30-ak svirki u 12 gradova. Za kraj ljetne sezone nastupili su u proširenom sastavu na autorskom festivalu “Bihać Urliče” gdje su predstavili 6 autorskih pjesama i najavili snimanje prvog albuma koji bi trebao izaći tokom ove godine. Na bini su im se pridružili Muhamed Murić na gitari i Emina Keskinović bek vokal. Ista ekipa preselila je sa bine u studio gdje su snimili dvije nove pjesme “Ego kraljica” i “Drugarice” za koje se trenutno snimaju spotovi te bi uskoro trebale ugledati svijetlo dana.

Poslije uspješnog početka saradnje sa Hayat produkcijom te gostovanja u emisiji Hayat Production Show pjevač Dženan je napravio još jedan veliki iskorak nastupom u regionalnom takmičarskom show-u Zvezde Granda gdje je imao zapažen nastup i pokupio samo riječi hvale što je njemu ali i bendu donijelo veću pažnju regionalne publike.

Grupa Retro novu godinu započinje slavljem i to 7. januara u Fly Bar-u u Bihaću gdje će sa prijateljima i saradnicima ali i publikom obilježiti 5 godina postojanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U nastavku pogledajte dio atmosfere sa proteklih nastupa.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Neobični ali ukusni kroketi od ostatka pire krumpira / Bljesak.info

Neobični ali ukusni kroketi od ostatka pire krumpira / Bljesak.info

Elektroenergetski sektor u 2023 – Tranzicija je veliki izazov

Elektroenergetski sektor u 2023 – Tranzicija je veliki izazov