in

Kafa u službi ljepote: Koža i kosa će vam biti zahvalni

Kafa u službi ljepote: Koža i kosa će vam biti zahvalni
Slatka-Tajna.Eu

Kafa prožima naše živote. Iako je naučno dokazano da ovaj čudesni napitak, kada se konzumira umjereno, potiče dobro zdravlje, ljubitelji kafe sada imaju razloga više da ga vole. Dok vam njegovo ispijanje daje unutrašnji podsticaj, njega kože sapunom ili kremom koja sadrži kafu također obećava čitav niz prednosti koje kafu čine omiljenim ‘napitkom’ kože.

Piling  

Jedna od najboljih upotreba taloga kafe na koži je piling. Pošto se ne otapa u vodi poput šećera ili soli, savršen je za uklanjanje prašine, nečistoća i mrtvih ćelija kože. Kako je kafa kisela i djeluje kao antioksidans, ona također podiže nivo kolagena i usporava starenje ćelija.

Smanjuje celulit  

Ovaj genijalni sastojak je, također, poznat kao dobar za minimiziranje celulita. Kafa pomaže u zatezanju kože i smanjenju pojave nejasnog celulita. Pomiješajte mljevenu kafu s kašikom maslinovog ulja i šećera.  Kružnim pokretima umasirajte ovu smjesu na zahvaćeno područje. Radite to svakodnevno.

Tretira akne 

Budući da je puna antioksidansa, kafa odlično tretira akne. Pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, viška masnoće i otčepljuje pore koje su često uzrok akni. Piling lica talogom od kafe pomaže u čišćenju pora i mrtvih ćelija kože, a istovremeno uklanja bakterije s površine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za čisto vlasište 

Ispiranje kose hladnim napitkom pomaže u smanjenju kovrdžanja i tuposti kose. Talog od kafe također je odličan piling za vlasište i ostavlja ga čistim i svježim.

Za blistavu kožu

Uzmite pola šoljice kafe i pomiješajte je s nekoliko kašika mlijeka za gustu konzistenciju. Ovu mješavinu koristite kao oblog za lice 10-15 minuta i isperite je mlakom vodom. Ova maska ​​za lice pomoći će da se riješite mrtvih ćelija kože, ostavljajući je blistavom.

 

 

 

The post Kafa u službi ljepote: Koža i kosa će vam biti zahvalni appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ELEGANTNA I RASPJEVANA: Elvedina Šehić oduševila publiku u “Sindikatu”

ELEGANTNA I RASPJEVANA: Elvedina Šehić oduševila publiku u “Sindikatu”

DOGAĐAJI KOJI SU OBILJEŽILI 2022. GODINU: Godina u kojoj je BiH dodijeljen kandidatski status (FOTO)

DOGAĐAJI KOJI SU OBILJEŽILI 2022. GODINU: Godina u kojoj je BiH dodijeljen kandidatski status (FOTO)