in

Još jedno iznenađenje u PL: Chelsea bez pobjede u Nottinghamu

Još jedno iznenađenje u PL: Chelsea bez pobjede u Nottinghamu
Slatka-Tajna.Eu
Još jedno iznenađenje u PL: Chelsea bez pobjede u Nottinghamu

Fudbaleri Nottingham Foresta i Chelseja igrali su neriješeno u posljednjoj utakmici 18. kola Premijer lige.

Počelo je iznenađenjima. I u drugom meču Premijer lige u 2023. godini neočekivan rezultat. Nakon Aston Ville, koja je iznenadila Tottenham u Londonu, ovog puta nije bilo pobjednika u duelu domaćih Šumara i Plavaca iz Londona.

Meč na City Groundu završen je rezultatom 1:1.

Ekipa Chelseaja je nakon pobjede nad Bournemouthom (2:0) u prvoj utakmici po završetku Mundijala u Kataru, željela da novim trijumfom napravi dobru uvertiru za derbi sa šampionom Manchester Cityjem zakazan za peti januar na Stamford Bridgeu.

Dobro je počelo po Plavce. Nottingham Forest je od prvog minuta prepustio inicijativu favorizovanim gostima iz Londona, prijetio je iz kontranapada preko mladog Velšanina Johnsona, međutim bez uspjeha.

Tim Grahama Pottera je bolju igru krunisao pogotkom Raheema Sterlinga u 16. minutu. Engleski reprezentativac prihvatio je odbijenu loptu od prečke i iz prve je poslao u nebranjenu mrežu. Golman Dean Henderson nije mogao ništa – 0:1. Četvrti premijerligaški gol za Sterlinga ove sezone.

REUTERS/Carl Recine

Na startu drugog poluvremena potpuno druga slika. Domaći Šumari preuzeli su inicijativu i krenuli mnogo odlučnije ka golu gostiju. Ponovo je počelo šansom 21-godišnjeg Johnsona , nastavilo prečkom Morgana Gibbsa-Whitea i onda – izjednačujući gol. Nakon kornera i gužve u šesnaestercu gostiju lopta je na drugoj stativi došla do iskusnog Sergea Auriera koji je šalje kroz noge golmanu Kepi – 1:1 u 63. minutu.

Prvi pogodak u dresu Nottigham Foresta za bivšeg fudbalera PSG-a, Tottenhama, Villareala…

REUTERS/Carl Recine

U nastavku meča Chelsea je pokušao da dođe do pobjede, napadao je, ali bez izrazitih prilika, osim jedne šanse Aubameyanga. Rezultat se više nije mijenjao – 1:1.

Chelsea je ostao na skromnom osmom mjestu sa 25 bodova koliko ima i Fulham stepenik više. Forest je i dalje u zoni ispadanja treći od pozadi, ali sad ima isti broj bodova (14) kao i West Ham na prvoj poziciji iznad zone najugroženijih.

Nottingham Forest u narednom kolu 4. januara gostuje Southamptonu, dok ekipu Chelseaja dan kasnije očekuje pomenuti veliki derbi sa Gvardiolinim Građanina.



Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Zen sinoć uginuo zbog petardi, tresao se satima, srce mu stalo

Zen sinoć uginuo zbog petardi, tresao se satima, srce mu stalo

Kako mraz uzrokuje štetu ?

Kako mraz uzrokuje štetu ?