in

Arsenal sa plus sedam ulazi u novu godinu

Arsenal sa plus sedam ulazi u novu godinu
Slatka-Tajna.Eu
Arsenal sa plus sedam ulazi u novu godinu

Fudbaleri Arsenala pobijedili su Brighton u gostima sa 4:2 (2:0) u meču 16. kola Premijer lige i sada imaju 36 bodova, sedam više od drugoplasiranog Manchester Cityja, dok je Brighton osmi sa 24 boda.

Već u drugom minutu je Arsenal stigao do vodstva preko Bukaya Sake. Bila je to dobra akcija, ali bilo je i malo sreće da lopta završi do Sake na drugoj stativi – bio je to odbitak posle šuta Martinellija, a reprezentativac Engleske je doveo Tobdžije u vodstvo.

Poslije samo 66 sekundi, to je najraniji gol Arsenala na premijerligaškim gostovanjima još od maja 2013, kada je Theo Wallcott dao gol Queens Park Rengersu poslije dvadeset sekundi.

Cityju samo bod, Fulham siguran, nula Newcastlea

Gosti su prednost duplirali u 39. minutu – Gilmour je poslije kornera Arsenala raščistio samo do ivice šesnaesterca, a tamo ju je čekao Martin Odegaard i poslao je u mrežu za svoj sedmi pogodak u sezoni.

Prethodno su domaći imali šansu preko Trossarda, ali generalno je Artetin tim bio znatno bolji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










REUTERS/Tony Obrien

Već na startu drugog poluvremena činilo se da je Arsenal golom riješio sve dileme u vezi sa pobjednikom, u 48. minutu. Ponovo je Martinelli bio umiješan, prošao je po lijevoj strani i šutirao, odbranio je Robert Sanchez, ali je na odbijenu loptu natrčao Nketiah i poslao je u mrežu.

Nije tu bio kraj golovima, a Brighton je sačuvao čast, Kaoru Mitoma je izbjegao ofsajd zamku i dao gol u 65. minutu, ali samo šest minuta kasnije Martinelli je golom krunisao dobru partiju, na asistenciju Odegaarda.

„Nedisciplinovani“ Rashford donio Unitedu pobjedu

Do kraja je Brighton dao još jedan gol, u 77. minutu je 18-godišnji Evan Ferguson poslije greške Salibe postavio konačni rezultat. Brightonu je poništen i gol do kraja meča, namučili su Tobdžije na kraju.

Brighton već 3. januara gostuje Evertonu, dok Arsenal istog dana dočekuje Newcastle.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Španci u ponoć jedu grožđe, Argentinci nose ružičasti donji veš

Španci u ponoć jedu grožđe, Argentinci nose ružičasti donji veš

Jovana Jeremić potpuno gola čestitala Novu godinu! – Senzacija

Jovana Jeremić potpuno gola čestitala Novu godinu! – Senzacija