in

Kako vožnju automobilom učiniti zabavnom za dijete

Kako vožnju automobilom učiniti zabavnom za dijete
Slatka-Tajna.Eu

Vožnja na kratkim relacijama ili duža putovanja mogu biti naporni i stresni za djecu, ali mogu biti iskorišteni i kao vrijeme za igru i zbližavanje.

Donosimo vam nekoliko primjera kako vožnju možete učiniti zabavnom za dijete, ali i za vas.

Djeca od najranije dobi uživaju u bajkama. Ukoliko se sjećate neke Grimove bajke poput Crvenkapice ili Snjeguljice, djetetu možete pričati po slikama kojih se sjećate.

Kada vam ponestane bajki i knjiga, možete se prisjetiti svoga djetinjstva. Djeca vrlo pažljivo slušaju događaje iz života odraslih te ih vole čuti iznova i po nekoliko puta. Pričajte o vašim putovanjima kada ste bili djeca, prijateljima, porodici i dogodovštinama kojih se sjećate. Osim uspomena, tada se prisjećamo i toga kako je biti dijete.

Mlađa djeca koja prepoznaju boje zabaviće se brojanjem auta koji prolaze, prema određenoj boji. Svako izabere jednu boju i broji koliko je auta te boje prošlo. Za djecu starije dobi igra se može “otežati“ na način da se prati koliko je auta određene marke prošlo.

Dječje pjesme učinit će da vrijeme brže prođe pa ukoliko imate omiljene pjesme koje volite pjevati s djetetom, pripremite ih za put. Pjesmama koje volite pjevati s djecom možete dodatno učiniti zabavnima mijenjajući im tekst i zajedno s djetetom ubacivati nove detalje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dječje zagonetke su veliki izazov i zabava predškolarcima. Na internetu ima mnogo primjera dječjih zagonetki, ali mogu se naći i u knjigama s aktivnostima za predškolce.

Plišane igračke za djecu su zabava, ali i utjeha. Omiljena igračka djeteta može ići s vama na put, ali važno je da bude manja te da je plišana ili vunena kako bi i u vožnji bila sigurna za dijete.

“Pogodi što sam zamislio/la” je igra s mnogo mogućnosti. Mlađa djeca češće vole zamišljati životinje, a drugima prepuštaju pogađanje, pa pravila prilagodite razvojnim mogućnostima djeteta.

Kada kod djeteta počne zanimanje za slova, istovremeno zabavna i poučna aktivnost je asocijacija na slova. Zajedno se pokušajte sjetiti što više riječi koje počinju na slovo A ili šta vidite dok putujete da počinje na B i slično.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Top jači od čekića: Preokret Arsenala protiv West Hama

Top jači od čekića: Preokret Arsenala protiv West Hama

PREMINUO VJENČANI KUM ANE I RASTE! Živeo brzo i žestoko, tri puta se prevrtao kolima, upucan u nogu uzrok smrti nepoznat – Senzacija

PREMINUO VJENČANI KUM ANE I RASTE! Živeo brzo i žestoko, tri puta se prevrtao kolima, upucan u nogu uzrok smrti nepoznat – Senzacija